tirsdag 7. februar 2012

Cosmopolitan

Cosmopolitan er verdens største magasin for kvinner. Magasinet utgis i over 100 land, og oversettes til 34 ulike språk. Det utgis også i Norge.

I sitt annet nummer i 2012, hevder den svenske utgaven at gult er vårens trendfarge når det gjelder klær.

Da de skulle skrive artikkelen på førvinteren, tok redaktøren kontakt med meg for å få vite mer om den gule fargen. Og det var kjempegøy at de kontaktet meg fra Sverige. De er forøvrig ikke de første, for flere svensker har kontaktet meg for å spørre om boken min er oversatt til svensk eller engelsk. Det er den dessverre ikke, men det hadde vært flott hvis et forlag ville utgi den i Sverige!

Men - tilbake til gult. Jeg sa blant annet at gult er kunnskapens og intellektets farge, og at den skjerper oss mentalt. Men mange tenker selvsagt på sol, vår og påske når de ser gult, og opplever den som en positiv farge.


Dessverre har jeg ikke noe bilde av kvinner i gule kjoler tilgjengelige, men i Cosmopolitan kan du se bilder av mange kvinnelige kjendiser i gule kjoler.

Og jeg er ganske sikker på at de fleste av dem ville tatt seg langt bedre ut i en annen farge. Jeg vil nok løfte en advarende pekefinger når det gjelder gule klær. For Nord-Europeiske kvinner, med lys hud og lyst hår, bør ikke gult være førstevalget. Det ser vi også på bildene i magasinet. Har du derimot gylden hud, mørkt hår og brune øyne, er gult flott! Derfor - sørg i alle fall for å få litt sol på kroppen før du velger gult!

Men det er ikke tvil om at man raskt ser den gule fargen, den stikker seg ut. Når du ser på blomsterbildet over, kan du tydelig se at gult tar oppmerksomheten bort fra de andre fargene.

Nok en gang sier jeg - farger er mye mer enn mote og trend! Følg ikke moten slavisk, både fordi du kanskje ikke kler trendfargen, men også fordi farger virker så sterkt på oss på mange ulike måter. Det er viktig for deg at du føler på hvordan den enkelte farge påvirker deg!


Men vil du ha oppmerksomhet når våren og sommeren kommer, er gult en farge du ikke kan stikke deg bort i. Se bare hvor godt en liten hestehov synes mot en grå mur! Det er en fryd når de gule hodene titter opp om våren! Tove


                                                                            

6 kommentarer:

 1. Jeg har også blitt veldig glad i gult :) Men jeg følger ikke trender altså :)

  Har nettop skrevet om min nymalte gang også,- i nettop gult.

  http://lizas-stue.blogspot.com/2012/01/ny-gang-pa-gang.html

  Ha en fin dag!
  Liza

  SvarSlett
 2. Jeg har vært inne på din blogg og sett på hvor flott gangen din ble. Gult og hvitt er delikat og lekkert i en gang, og ønsker deg velkommen inn.
  Jeg har lagt inn en kommentar på bloggen din.
  Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk for koselig samtale!
   Interessant å lese det du skriver.
   Ønsker deg en fin og kreativ dag!

   Marianne

   Slett
  2. Takk til deg, Marianne. Jeg liker godt å få tilbakemeldinger fra tidligere elever.
   Du har gått på Westerdals og Liza på Norges Kreative Fagskole i Stavanger. Dere er begge kreative og interessert i farger.
   Dere burde gå inn på bloggene til hverandre!

   Du har begynt å designe og å sy kjoler, Marianne. Noen av bildene du har sendt meg, + litt forklarende tekst vil jeg legge ut her på bloggen i løpet av helgen.
   Lykke til videre!

   God helg til dere begge.
   Hilsen Tove

   Slett
 3. ʜello there! I somply wish to offer you a huge thumbs
  up for the excellent info you have got heгe on this pߋst.
  I will be coming back to your site for more soon.

  Also visit my site :: bay area windows replacement

  SvarSlett
 4. Thank you. You must also reed things I have published recently.
  Greetings from Tove

  SvarSlett