torsdag 13. oktober 2011

Høstens klær og farger

I mange år har vi sett en minimalistisk mote både når det gjelder klær  og interiør.

I denne spennende butikken i Egypt,
var det bare å velge og vrake blant fargesprakende tilbehør.
I andre kulturer legger de mye mer vekt på farger, og bruker dem! I de fleste av disse kulturene har de mer sol og lys enn vi har i det høye Nord. Likevel omgir de seg med mye sterke farger. Vi derimot, velger i lange perioder bort det meste av fargene. Hvorfor? Mote og trend har fått for sterk makt over oss! Men farger er så mye mer enn mote og trend! Lytt til din egen intuisjon, den vet som regel hva du trenger. Og ikke vær redd for å synes i farger. Mange er etterhvert blitt redde for at fargene skal få dem til å bli mer synlige enn alle dem som kler seg i sort, grått og hvitt. Vær deg selv!

Nå må vi i langt høyere grad begynne å tenke helse og velvære! Vi trenger nemlig fargene i den lange mørketiden. Jeg sier ikke derved at vi i alle sammenhenger skal velge sterke farger, noen ganger tvert i mot. Men for å holde oss i god balanse, slik Goethe var opptatt av, må vi også tilføre oss energier fra fargene når høsten og vinteren kommer. En liten fargeklatt kan være nok!

Bilde hentet fra boken min Fargene forteller.

Men heldigvis har vi norske, verdenskjent designere, som også velger sterke farger.
Moods of Norway har utmerket seg med nettopp farger. Og sannelig har de klart å etablere forretninger både i Holywood, New York og flere steder i Norge.


Når du skal kjøpe deg noe nytt for høst og vinter, prøv å finn noe med farger, eller i det minste, bør du friske klærne opp med et muntert skjerf, smykker eller annet tilbehør i farger.


Lykke til!

Hilsen Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar