onsdag 7. september 2011

Westerdals School of Communication

Jeg har gjennom flere år vært gjesteforeleser på Westerdals, noe jeg alltid gleder meg til. Også i år skal jeg undervise på skolen, men denne gangen ikke i det gamle skolebygget.

Den 1. september i år var jeg invitert til åpningen av det nye skolebygget, som ligger på Vulkantomta. Den ligger ved bredden av Akerselva, og Kuba-parken er nærmeste nabo. Bygget er tatt i bruk fra skoleårets oppstart høsten 2011.

Her står lærer Yngve Rsmussen foran den nye skolen, for anledningen kledd både i gul genser og gule sko, for å matche byggets farger.
Gult er nemlig gjennomgangsfargen både ute og inne.
Og den som har bestemt det, og som har tegnet bygget, er Kristian Jarmund Arkitekter AS.

Her er hun avbildet, mens hun holder sin tale på åpningen.

Jeg nevner også Kristin Jarmund i boken min, Fargene forteller, ettersom hun utmerker seg ved å ha et sterkt forhold til farger.Oslos ordfører, Fabian Stang sto for den offisielle åpningen, som fant sted med brask og bram, foran mange inviterte gjester. Som alltid var Ordføreren blid og vennlig, med hyggelig ord for dagen.


Yngve tok Therese Sandem, fra NCS Colour Centre, og meg med på en omvisning i bygget. Therese og jeg samarbeider blant annet om vårt forelesnings opplegg om farger for Westerdals.

Her er den gule resepsjonen, som hilser oss velkommen.

Også de store lokalene i underetasjen er i knall gult, og vi undrer oss vel kanskje på, hvordan det skal bli når elevene skal foreta diverse fargeuttak der n.


Her er Therese, Yngve og Ørjan (en annen av de hyggelige lærerne ved skolen.)
Men klasserommet er lyst og delikat, med stoler i en behagelig grønnfarge. Her blir det godt å undervise!

La meg til slutt få vise et bilde av et av toalettene.
Alle er knall grønne. Et noe annerledes fargevalg enn vanlig, kan man vel si!

Jeg ønsker Westerdals, både lærere, elever og andre ansatte, alt godt fremover, og gratulerer med det nye skolebygget, som ingen har maken til!

Tove

4 kommentarer:

 1. Så flott og spennanes=) Jeg fant heldigvis din blogg..Jeg er en fargekonsulent fra Nordnorge som surfer sånn smått på nettet for å finne inspirasjon og videre lære om fargene..Er utdannet Interiørkonsulent gjennom NKI,og har jobbet som fargekonsulent men videre studert fargene på egen hånd nå i mangen år..Blir aldri utlært føles det som.For to år siden kjøpte jeg boken av deg,Fargene Forteller, og vil du skal vite at den lærte meg myyye =)Fargerike dager ønskes deg fra Elin =)

  SvarSlett
 2. Hei Elin.
  Takk for hyggelig kommentar, og for at du har lagt deg inn som følger av bloggen.
  Jeg blir selvsagt veldig glad når du skriver at boken min har vært til nytte for deg.
  Har du spørsmål eller kommentarer, skriv det inn på bloggen, så skal jeg svare.
  Med fargeglade hilsener fra
  Tove

  SvarSlett
 3. Hei Elin
  Så bra at du fant bloggen til Tove - den er skikkelig fargeglad og den har mye aktuelle temaer om farger. Jeg var innom bloggen din også, og den er kjempekoselig. Den skal jeg kose meg med!
  Tenkte bare jeg skulle nevne for deg at Tove snart skal holde et 2-dagers kurs (17. oktober og 21. november) om fargepyskologi -"Riktig farge er avgjørende". Les mer om kurset på Toves nettside eller her: http://ncscolour.no/kurs/fargeneforteller
  Hilsen Therese, NCS

  SvarSlett
 4. Takk for kommentaren, Therese.
  Må bare legge til at kurset du viser til, blir arrangert av deg og NCS, og at vi har kurset sammen. Det er kjempegøy.
  Så til det som ikke er gøy! Jeg har mistet "Nyhetssiden" på mine nettsider, der alt om kurs, presseoppslag etc.ligger. Og det ser ikke ut til at den kan gjenopprettes. Det jobbes med saken.
  Inntil videre må slike opplysninger legges ut på denne bloggen!
  Til Elin. Jeg skal også lese bloggen din nøyere.
  Hilsen til dere begge fra Tove

  SvarSlett