Som jeg har sagt så mange ganger før -
Farger er utrolig viktig i alle sammenhenger!
Og et hyggelig dekket bord med vakre farger ønsker gjestene velkommen.
Og den beste fargen er livsgledens farge - oransje!
På høsten og vinteren er det mange som ber gjester til et hyggelig måltid - ikke glem fargene!
Og ikke minst når det gjelder mat er farger viktig.
Farger gjør det hyggelig ved bordet -
og fargene i maten gjør at maten er sunn for oss!
Og her er det virkelig festmat - nemlig hummer!
Det er vel ikke så ofte vi serverer et så luksuriøst måltid, men sannelig er det godt!
Men også enkel mat smaker deilig når fargene stråler mot oss.
De to rettene over er det min kokke-sønn som har stått for, og han elsker å lage mat.
Frukt og grønnsaker med sterke farger er sunnere enn dem med lite farger.
De har flere antioksidanter, noe vi vet fremmer god helse.
Så det er viktig og riktig det de italienske mødre og bestemødre alltid har sagt til barna -
"Alle farger skal være på tallerkenen hver dag"!
Her er en vakker rett fra et måltid i Thailand.
Og her er det fra et deilig koldtbord på Sicilia.
Dette bildet har jeg tatt for mange år siden, og jeg er ikke helt sikker på hvor det er.
Det er også flott å pynte kaker i fine farger og mønstre.
Spesielt småjenter synes det er stor stas. Og de liker ofte rosa.
Men lys blå passer godt for en liten gutt!
Nå er vel jordbærsesongen omtrent over her i Norge.
Men jeg avslutter likevel med disse sunne og vakre bærene.
Det kommer jo en sommer med nye bær!
Jeg har i tidligere innlegg nevnt den gamle boken fra 2003.
"Farge dietten Tenk helse - tenk farger."
Den tar for seg fytostoffene i maten vår, og forteller hva som er sundt, og hvorfor.
Hvis du får tak i den, er du heldig, for her kan du bli mye klokere når det gjelder farger, mat og hva som er sundest å spise.
Legg inn et stikkord på bloggen her, og få opp det jeg tidligere har skrevet om den!
Hilsen Tove.
Så mange fine bilder av fargerike innspill. Vi spiser jo litt med øynene også, så fargerik mat frister. Ha en vakker dag i høsten.
SvarSlettJa, et godt måltid starter med hva vi ser og hva vi lukter. Husker godt at jeg intervjuet den kjente kokken Eyvind Hellstrøm, for å ha det med i boken min. Og han sa "En rett skal være en nytelse ikke bare for ganen, men også for synet...Og i estetikken handler det mye om fargekombinasjoner." Se side 53 i boken min "Fargene forteller".
SlettTusen takk for din kommentar. Du må kose deg i regnværet! Hilsen Tove
For noen flotte kaker og anrettninger. Fikk nesten lyst til å lage selskap. Ha en fin høst Tove!
SvarSlettTakk for koselig tilbakemelding. Hyggelig å invitere til selskap, men sannelig er det mye arbeide hvis du skal ha tre-retters + kaker. Jeg hadde det ofte gjennom flere år, men det har blitt sjeldnere de siste årene.
SlettGode dager ønskes av Tove
Du plukket ut noen nydelige bilder Tove. Det er gøy å se på dem.
SvarSlettJeg prøver alltid å legge tre farger på tallerkenen, som starter med utvalget for matlaging... og hvis det er flere farger, jo bedre.
Jeg ønsker deg en god helg. I dag har vi en regnværsdag, men i morgen skinner solen og jeg skal inn til byen på stoffmarkedet... alle vakre, fargerike stoffer... det blir herlig :-))
Så bra at du tenker farger også på mat. Du tenker jo på det i andre sammenhenger. Det er så viktig!
SvarSlettGod helg ønskes også deg, Du finner nok fine og fargerike stoff på markedet. Hilsen Tove.
Oi, her var det mye vakker - og sikkert smakfull - mat. Det er nesten slik at man lurer på hvordan man skal åpne slike retter og kaker. For selv om de er ment for å spise, så "ødelegges" jo det visuelle når man tar det første stykket... Klem
SvarSlettHerlig også med fine farger på det vi skal spise. Vi må bare nyte det, ikke tenke på at vi ødelegger. Kroppen vår setter jo stor pris på fargene. Klem fra meg.
SlettKjekt å kunne samles rundt et fint dekket bord med fargerik mat. Jeg har lært mye om farger av deg. Takk skal du ha!
SvarSlettKlem fra Ingunn
Så bra at du er blitt enda mer interessert i fargene, og at du har plukket opp litt av det jeg skriver. Det er hyggelig å høre. Hilsen Tove
Slett