torsdag 7. november 2019

Det er veldig gøy å undervise når man har så interesserte elever!
Sofi School of Fashion Industry.


Dette er elever fra Interiør- og Retail Design klassene, og jeg underviste i forrige uke sammen med Therese Sandem fra NCS-Colour Senter.
De bildene jeg viser her er fra siste dag. Her arbeides med en stor oppgave, før oppgaven skal presenteres for Therese og meg.


Interiør oppgaven  går ut på å velge farger som er gode for en familie på fire. Ikke enkelt når de fire familiemedlemmene er veldig ulike. Og fargene påvirker ulike mennesketyper ulikt.
De skal først tenke fargepsykologi for å finne de konkrete fargene, så skal de benytte NCS-systemet til å velge farger som passer sammen. 


Her arbeides det på spreng.


Her er to av elevene som har valgt Retail Design. De har fått i oppgave å velge farger til et  nystartet firma - alt fra nettsider og logo, til vindusutstilling etc. Slett ikke enkelt det heller. For de skal også tenke over hvilke kunder de ønsker å nå frem til.
Veldig hyggelig å være lærer når elevene bare smiler til meg når jeg kommer for å se hvordan det går.


Dette kan vi lese på veggen her på Treider, hvor Sofi hører til. Her er flere ulike studier.


Her ser du
 noen av elevene som presenterer sine oppgaver. På bildet til venstre, utdyper Therese litt mer om de fargevalgene som er gjort. Det var kjempebra!

Vi har nå undervist her flere år på rad, og det er like hyggelig hver gang. Og vi er imponerte over hvor flinke elevene blir på bare en uke i fargenes verden.
Vi ønsker elevene lykke til videre! Hilsen Therese og Tove.12 kommentarer:

 1. Veldig gøy å se bilder fra uken på SoFi Interiør Retaildesign. Interessen som studentene viser når vi underviser, er veldig motiverende for Tove og meg. Jeg ønsker alle studentene lykke til med videre studier :-) FARGER ER GØY....og veldig VIKTIG!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er et godt team, Therese. Og disse elevene er det veldig gøy å undervise!
   Klart at farger er gøy! Hilsen Tove

   Slett
 2. Så koselig da! Herlig at du blir spurt igjen og at de smiler til deg! Ha en finfin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig. Da er det bare gøy å undervise!
   Hilsen fra Tove

   Slett
 3. Så herlig. Sammenhengen mellom engasjement og motivasjon er stor. Uengasjerte mennesker er det "umulig" å motivere, for engasjementet må komme innenfra. Disse unge menneskene har nok "i bøtter og spann" av engasjement, det har du også - og det fine er at akkurat det er smittsomt. Da blir det gøy for alle!

  Håper dere nyter fine dager lenger sør, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Ja du har nok rett. Elevene motiverer Therese og meg og omvendt.og da blir det fine dager. Fine dager har vi hatt. Skal fortelle om det. Hilsen Tove

   Slett
 4. Alltid trivelig med fornøyde elever ;:OD)

  SvarSlett
 5. Så hyggelig å lese om engasjerte elever og lærere! Verdens beste jobb når en lykkes, og desto mer deprimerende på tunge dager. Men det går slik opp og ned her i livet, og vi får ta det vonde med det gode. Jeg skal straks ut i frisk luft. Vi har nesten halvmeteren med snø så det er lyst og fint.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir ikke lei av å undervise elever som er så interesserte. Og heldigvis er det nesten alltid slike elever på disse studiene.
   Halvmeteren med snø er vel ikke vanlig så tidlig?
   Gode dager ønskes av Tove

   Slett
 6. Så spennande for deg å undervise så dyktige elever som er
  SÅ interesserte i faget sitt.
  Og så heldige dei er som får ein lærar med så stor og god erfaring med fargar og interiør.
  Det må vere full klaff.
  Eg ynskjer deg fine dagar framover.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en hyggelig kommentar. Ja, det er ca. 25 år i fargenes verden for meg, så jeg har nok etterhvert opparbeidet meg gode kunnskaper og erfaringer om farger. Jeg blir ikke lei dette temaet. Jeg ønsker også deg fine dager! Hilsen Tove

   Slett