fredag 31. mars 2017

Fargeseminar i regi av Forum Farge
Surfing Colour - Del 2.
(Se forrige innlegg.)

Etter en kaffepause, var det flere foredragsholdere som ventet på tur.

Den første i ilden var Lisbeth Larsen, global fargesjef hos Jotun.

Tittelen på hennes foredrag var: Macrotrender. Fra S 0502-Y til et hav av blåtoner. Hva påvirker vår hverdag, og hvordan ser vi dette i vår bruk av farger?"
Det fører for langt å gi deg alle stikkordene i dette foredraget.
Noen av dem var - Lokal produksjon, generasjoners visdom, håndarbeid, rent og sunt, tilbaketrekning, forenkling av livet m.m.

Hun fortalte at den fargen de solgte mest av var blått, og spesielt den fargen du ser over, Den heter St. Pauls Blue. Bildet er hentet fra hennes PowerPoint presentasjon. Lisbeth Larsen reiser over hele kloden, og selvsagt er fargevalget ulikt i ulike land. Hun nevnte for eksempel Tyrkia, der de bruker mye farger. Det kan jeg skrive under på. Jeg har laget flere blogginnlegg fra vår reise i Tyrkia. Søk her på bloggen hvis du vil se disse. Gå også inn på nettet og les mer på: www.jotun.com.

Sarah Leszinski er masterstudent i interiør og møbel ved UiB, Fakultet for Kunst, Musikk og Design. Hun kommer til å nå langt!
MAprosjektet hennes het "Beyond Trends", som også var tittel på foredraget. Foto hentet på Internett.

Hun hadde vært ombord i en av Hurtigrutas båter, MS "Kong Harald", og hadde reagert på valget av farger og tekstiler. Hennes prosjekt handlet om hvilke farger og tekstiler etc. hun ville brukt ombord. Og vi var alle enige om at det hun foreslo var mye bedre enn det som var valgt. Jeg har ingen bilder av dette, dessverre. De som er interesserte, kontakt Sarah, så får dere se og vite mer. Sarah finner du på Facebook.

Det er  bare å beklage at jeg hverken har bilder av alle foredragsholderne, eller bilder fra deres foredrag. Dere finner mer på nettet. 

Svein Skibnes, sivilarkitekt fra Trondheim var den neste. Foredraget het "Å prosjektere med farger".
Han viste oss sin fine tilnærming til fargebruk i arkitekturen. Han har drevet som arkitekt i 40 år, og har arkitektkontor I Trondheim - Skibnes Arkitekter AS. Han har hatt en mengde prosjekter, og mottatt mange priser.Bildet til venstre er fra hans PowerPoint presentasjon, og viser det store prosjektet
Lerkendal Studentby.

Helt utrolig flott. Vakre, harmoniske farger!
Også bildet til høyre er hentet fra hans bilder.
Han har stått i spissen for bygging og oppussing av mange barnehager, da er det viktig å kjenne fargenes betydning.

Jeg er selv opptatt av alle feil fargevalg som er gjort i barnehager og skoler, og i andre offentlige bygg.
Her er det vakre, vel avstemte farger. Litt rødt, men ikke mye.  Og motsatt vegg er i en behagelig, grønn farge. Flott tregulv i varme toner. Her vil barn trives!

Svein Skibnes har hatt hånden på mange positive prosjekter i Trondheim. Blant annet sikret miljøer med gammel bebyggelse. Gå inn på nettsiden www.skibnes.no. Der kan du lese og se mye mer.

Nestemann ut var kunstneren Bent Erik Myrvoll.
En meget fargerik personlighet, for å bruke det uttrykket.

Kanskje burde jeg si at han "kom kjørende", men han gjorde ikke det. Men han har kjøpt en gammel ambulanse som han har dekorert, og kaller "Kunstambulansen". Myrvoll bor i Ålesund.
Hans foredrag het: "Fargenes materialitet i mur. Løren T-bane stasjon, utsmykking i fresco (Myrvold/Wyller), og andre murale teknikker".Jeg kan ikke engang begynne å forklare hvor mye arbeid som ligger bak denne utsmykkingen på Løren T-bane stasjon. Men du får kanskje en anelse når du ser at de står med små, skal jeg kalle det "malerskrin-pensler", og maler denne store flaten. Men før de kom så langt, var malingen laget av egne naturlige pigmenter(for en jobb!), og fraktet fra Ålesund. De har først lagt på et et strøk under der de maler på bildet.                       Jeg er dessverre ikke kompetent til å forklare alt dette, men er imponert. Gå inn på nettet og se mange flere bilder.
Dette er fresco-teknikk, som har fått en renessanse, p.g.a. en helt spesiell fargekraft.
Myrvoll arbeider aktivt som billedkunstner, med kalkmaleri, foto og performance som hovedfelt. Han underviser også ved Ålesund Kunstfagskole.


Dette ser gøy ut! Skulle gjerne gått der selv. Med en slik fargesprakende personlighet som lærer får ikke elevene tid til å kjede seg, det er sikkert! Alle bildene er hentet fra Myrvolls PowerPoint.Jeg lar meg friste til å vise enda to bilder, som er fra restaureringen av en gammel kirke. Dessverre fikk jeg ikke med meg hvilken kirke det er.
Ser du hva farger kan gjøre? Den hvite delen av veggen på første bildet var visstnok overmalt en gang, men hadde vært rød. Nå ble den på ny malt rød, og kirkebenkene ble grønne. Innerste delen av taket er et enestående kunstverk. Du må bare se mer på: www.bentmyrvoll.com.
Overraskende mye, sterke farger til å være i en kirke!

Kiyoshi Yamamoto, tekstilkunstner/designer var nestemann ut. Foredraget het                 "Colour as metaphor".


Yamamoto har japanske røtter, men er oppvokst i Brasil.
Han presenterer sine innovative arbeider innenfor ulike materialiteter, med vekt på utsmykning.
Bildet av Yamamoto er hentet fra Internett.Dessverre har jeg bare disse to bildene, hentet fra hans PowerPoint, men jeg kan fortelle at hans verk allerede er kjøpt inn av museer i Norge, og at han har fått innpass i flere europeiske byer, blant annet London, Paris, Milano, Helsingfors og København. Gå inn på www.kiyoshiyamamoto.com, eller på Facebook.

Siste foredragsholder var Saara Pyykkö, PHD student ved Aalto Universitet. Foredraget het:
"Colours of a Neighborhood: Methodological Questions and Challenges".


Vakre farger! Så mye finere og triveligere enn et boligområde med grå hus! Det kan ikke sammenlignes. Bilder hentet på Facebook.

Et kjempeflott, lærerikt, spennende og, ikke minst, fargerikt seminar.
Takk til Forum Farge.


Som jeg skrev i det første innlegget - kanskje du også vil bli medlem, hvis du arbeider med farger i en eller annen sammenheng? Les mer om Forum Farge på www.forumfarge.no, eller på Facebook. Hilsen Tove.


8 kommentarer:

 1. Hei, veldig interessant... og det landet jeg forbinder med masse farver er Marokko, en opplevelse. I Tyrkia var vi mest i Kappadokia, mulig det er mer farver lenger nord???
  Takk for tips til nettsider.
  Jeg får bli med på seminar neste gang. Dette så fristende ut!
  Go´hælj til deg og dine ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart dette er interessant for deg! Marokko er også veldig Interessant fargemessig. Titt på mine innlegg fra Tyrkia!
   Klart du må bli med på seminar neste gang. Du er hjertelig velkommen! God helg ønskes av Tove

   Slett
 2. Dette var også spennende, kjenner jo noen av navnene men flott at du har med hjemmesiden/blogg til de ulik så kan man se. Takk for titten og god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte vel at du kjenner noen her. Kanskje du bør være med i Forum Farger?
   God helg til deg fra Tove.

   Slett
 3. Spennende seminar du hadde Tove. Takk for mange informasjoner. Fargene er svært viktig for vår trivsel :-))
  Søndagsklem fra Viola og god kveld deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig spennende. Der skulle du vært, Viola!
   Klart at fargene er veldig viktig for trivsel og velvære. Der er vi helt enige.
   God søndagskveld og en god uke ønskes av Tove

   Slett
 4. Fargesprakende fint alt sammen. Herlig med sammensetninger som stemmer i hodet. Ønsker deg en vakker dag i våren:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange flotte farger her. Nydelig!
   Takk for dine vakre bilder på din blogg.
   God vår ønskes også deg av Tove

   Slett