tirsdag 27. september 2016

Westerdals - Retail design studie -
1. klasse 2016.


Her er de fleste elevene fra ovennevnte klasse, ved avslutningen av en intens uke om farger.
Det ser ikke ut til at hverken elevene, eller jeg som lærer, har kjedet oss!

Jeg tror at det er 12. gang jeg er gjesteforeleser om farger på Westerdals. Det er like hyggelig hver gang, og denne klassen var faktisk helt spesiell. Maken til presise og flinke elever skal du lete lenge etter. Og selv om du leter, blir de vanskelig å finne!
Sammen, har Therese Sandem fra NCS Colour Center i Norge, og jeg, laget et opplegg for en uke i fargenes spennende verden. I denne uken lærer elevene om fargepsykologi, fargesymbolikk og om hvilke signaler fargene sender. Og de lærer å bruke NCS systemet, med sine 1 950 farger. De benytter både min bok Fargene forteller med arbeidshefte, og flere ulike hjelpemidler i NCS-systemet.
Dette er helt uvurderlig lærdom for alle som skal jobbe innen retail, design, interiør, og alt som har med farger å gjøre. 


Elevene får flere oppgaver de skal løse disse dagene, for å se hva de har oppfattet av undervisningen underveis. Det lærer de mye av, for på den måten fordøyer de stoffet. Og det er en stor kunnskapsmengde de får å fordøye!Men dette var som sagt virkelig flinke og ivrige elever! Alle fulgte oppmerksomt med hele tiden.På bildet til høyre ser du Therese som veileder tre elever.
Det er egentlig lunsj-tid, derfor har Therese vesken over skulderen, klar til å gå til lunsj, men elevene ville fortsette. Her er det innsats!På bildet til venstre, har en av lærerne tatt seg en tur opp for å gi en beskjed, og han fikk samtidig se hva elevene jobbet med nettopp da.


Som de fleste vet, får vi ikke mer moro enn vi lager selv. Så da Therese ba elevene rulle sammen to ark til en spesiell øvelse, tok vi litt armstrekk først, og lagde litt gøy ut av det.Men så kommer alvoret - den avsluttende oppgaven - som er svært omfattende. Elevene skal ta ut farger i leiligheten til en familie på fire personer, og personene har svært ulik personlighet. Det har også vært en del av min undervisning, at ulike mennesketyper reagerer ulikt på farger, og jeg har også kartlagt alle elevene.

De må derfor tenke seg grundig om når fargevalgene skal tas, og alle valg må begrunnes. De har laget en liten "historie" rundt familien, så dette er spennende.
Når fargene er valg ut fra fargepsykologien, skal fargene passe sammen ut fra NCS-systemet.
Elevene tegner opp på ark, og velger farger ved hjelp av små biter med fargeprøver fra NCS.
Så presenterte de hele oppgaven, med begrunnelser, for Therese og meg.To av elevene måtte gå litt før, så de var ikke med på presentasjonen, men de var med på å besvare oppgaven. Du ser derfor at tre elever slo seg sammen til presentasjonen, mens en elev var tøff og tok den alene.Her er Therese sammen med elevene. Takk Therese for supert samarbeide som vanlig.
Tusen takk også til hele klassen for en fantastisk spennende og inspirerende uke hos dere.
Det er ekstra flott å undervise når man har slike elever som dere! Hilsen Tove.
11 kommentarer:

 1. Dette var nok ei spennande og lærerik veke for elevane,
  og kjekt for læraren å møte så motiverte elever.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper og tror at eleven syntes det var spennende. Det sa de i alle fall. Og Therese og jeg koste oss.
   Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Jan Mikael Modig @westerdals28. september 2016 kl. 14:09

  Så många morsomme och fina bilder. Det var en otroligt lärorik och inspirerande vecka. Ni måste komma tillbaka och färska upp våra minnen snart igen. :-)

  /Jan Mikael RD16

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Jan Mikael. Klart jeg måtte vise mange fine bilder fra denne klassen.
   Jeg blir kjempeglad når elever er fornøyde, og synes de har fått nyttig lærdom om farger gjennom undervisningen. Klart Therese og jeg gjerne vil komme tilbake. Lykke til videre på skolen og i livet! Med fargeglade hilsener fra Tove

   Slett
 3. Så många morsomme och fina bilder. Det var en otroligt lärorik och inspirerande vecka. Ni måste komma tillbaka och färska upp våra minnen snart igen. :-)

  /Jan Mikael RD16

  SvarSlett
 4. Så många fina och härliga bilder från en väldigt lärorik och inspirerande vecka. Men hoppas ni kan komma tillbaka och friska upp våra minnen snart igen. :-D

  /Jan Mikael

  SvarSlett
 5. Så många fina och härliga bilder från en väldigt lärorik och inspirerande vecka. Men hoppas ni kan komma tillbaka och friska upp våra minnen snart igen.

  /Jan Mikael

  SvarSlett
 6. Heisann, jeg skal hilse deg fra Helene, vår felles elev, som jeg traff i går. Merkelig hvor "liten" verden er. Vi fant ut at det er 6 år siden ho gikk ut 3. klasse. Tida flyr. Var som i går...
  Godt du har flotte elever i farve-undervisninga. Ha go´hælj ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at vi begge kjenner samme elev.
   Du vet jo selv hvor flott det er å ha elever som er interesserte og gjerne vil lære. Jeg blir veldig glad. Nyt en fin helg! Hilsen Tove

   Slett
 7. Hei igjen, Tove
  Ja, jeg er helt enig med deg; for en klasse, for en innsats og interesse! Det er ingenting som er mer morsomt enn å ha lydhøre og engasjerte studenter i en klasse. Skulle ønske vi kunne treffe denne gjengen igjen - ikke minst å gi de en liten repetisjon om 3 år når de skal igang med Bachelor-oppgaven sin. Takk til deg Jan Mikael:-) - en veldig hyggelige tilbakemeldingen her på Toves blogg.

  Ønsker dere alle en riktig fortryllende fargeglad høst - nyt fargene rundt deg,- vi trenger å lade opp fargeenergien i kroppen før høstmørket setter inn ;-)

  Mvh Therese, NCS Norwegian Colour Senter

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er enige om dette, hadde vært flott med et nytt besøk i denne klassen!
   Men de må bruke mer farger på sine klær nå når høst og vinter står for døren! Hilsen Tove

   Slett