fredag 1. juli 2016

Landsbyen Ringebu i Gudbrandsdalen har flere butikker av beste slag!
Jeg har tidligere skrevet om noen av disse forretningene. Men ettersom jeg både er glad i Ringebu og misliker store kjøpesentre, vil jeg skrive nok en gang. Og nå har jeg også nyheter å komme med!


I dette huset har det ligget en garn/håndarbeidsbutikk i mange år. Nå er det ny eier, Elin Reiss Kvernes, og hun har utvidet, slik at det er blitt en kjempeflott butikk med mange varer.De viktigste er vel kanskje de to vareslagene som står på skiltet - stoff og garn - men her er det også mye annet.
Mye av det vi har problemer med å få kjøpt andre steder, knapper, bånd, broderigarn og mye annet.
Her kan du finne fine stoffer i mange flotte farger og mønstre. Men vet du hva de to hjerteknuserne over er laget for? Det visste ikke jeg. De skal settes i dørsprekken så døra ikke blåser igjen!


- en helt ny butikk, som både har gaveartikler av mange ulike slag samt dameklær. Eier og daglig leder er Mona Hagen. Gratulere og lykke til!

Som du ser - her er det mye fint! Jeg falt for disse såpeflaskene!

Jeg skrev i det forrige blogginnlegget fra Ringebudagene - kjør ikke forbi Ringebu. Ta en stopp og se på de fine forretningene der! Du kan jo også ta en kaffe med noe godt attåt hos Baker Hansen!


Som sagt har jeg skrevet innlegg om forretningene i Ringebu tidligere, blant annet om Stallen Smykker og Keramikk. (Se blogginnlegg 4.4.14.) Men butikken ligger i et gammelt hus som er kjempekoselig, så det er hyggelig å vise det igjen.
Men denne gangen viser jeg bare en flott skulpturlignende vase. Men her får du mye lekkert både av smykker, glass og keramikk!
Og nedenfor Stallen er det virkelig nydelig!
Det eneste Ringebu nå ikke må gjøre, er å la flere hus bli grå! Du ser en av de grå veggene i bakkant av bildet til venstre - nye hus som er bygget midt i Ringebu, og som alle er malt grå. Snart er hele Norge grått! Både i byer, i bygder og på småsteder er det blitt mote og trend å male grått. Det er ødeleggende for vakre miljøer!


Heldigvis er bygningen der den lekre sko- og veskebutikken La Pierre holder til, ikke grå. De har det alltid også vakkert utenfor, noe som selvsagt trekker kunder.

Og forretningen er også flott inne.
Her finner du sko og vesker som du ikke ser over alt på de store sentrene. Det er nederlendere som har slått seg ned i Ringebu som er eiere og drivere.
Jeg skrev også om denne forretningen i et tidligere innlegg den 30.11.13.

Da skrev jeg også om den supre dameforretningen Fru Frøken, som har klær for enhver smak og enhver anledning, og også om G-Sport Ringebu. Her får du god service!
Som du ser, her har de stort utvalg sykler. Gå inn på Facebooksiden deres. Der vil du se en video om en fantastisk sykkelakrobat!


Jeg har også skrevet om Kreative Døler og Kremmertorget tidligere.
Men i Kreative Døler er det flere kunsthåndverkere og   enkeltpersoner, som har laget ulike produkter og selger dem her. Derfor fortjener også de en ny omtale.
Her er det alltid fristelser, og denne gangen ble det to glass med kjøttmeiser, laget av Edil Carlsen.
Her finner du vakre fargeglade løpere, malerier, glass, babyposer, og en mengde ulike ting jeg ikke har fått med på disse bildene.
Alle disse forretningene finner du på Facebook, og det samme gjelder Annis Pølsemakeri, som har forretning her i Ringebu, men som også er kjent fra Mathallen i Oslo. Jeg har også skrevet om Anni tidligere, og om Fargerike fargehandelen.

Da er det vel bare å ønske velkommen til Ringebu og en god handel!

Denne bloggen handler om farger. Men kanskje spør du - hva har dette egentlig med farger å gjøre? Dette handler om produkter i ulike forretninger. Nettopp! Tenker du noen gang over at alt er farger? Uansett er farger viktig. Fargen på gaven du gir bort, papiret på gaven. Klærne du kler deg i, gardinene i stua. Fargene i vindusutstillingen, som lokker deg inn. Farger i markedsføring og logoer. Fargene i hjemmet vårt. Og farger i våre omgivelser, i naturen og fargen på husene i nabolaget! Husk at naboen ser fargen på huset ditt langt oftere enn du selv!
Boken min - Fargene forteller - kom ut i 2006. Nå etter 10 år kommer 4. opplag!
Vil du lære mer om farger kan du lese boken, eller jeg kan holde kurs eller foredrag om farger for alle som er interessert.
Ta en titt på de forrige innleggene fra Westerdals Høgskole og Idéfagskolen. Der underviser jeg om farger, og se for noen flotte oppgaver de har levert!

En fortsatt god sommer ønskes dere. Vi sees i Ringebu! Hilsen fra Tove.


9 kommentarer:

 1. Heisann... det var litt av en gratisreklame for Ringebu. Kjent og kjært for meg som barn da vi som oftes var innom der på våre årlige telt-turer.
  Her i byen er det nettopp dukket opp en diskusjon ang kjøpesenter eller småbutikker på det gamle verftområdet rett nedenfor vårt hus. Hele stedet skal bygges ut. Håper de ivaretar miljøet. Nå er i allefall folk blitt engasjerte. Fortsatt god sommer ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart jeg må drive litt reklame for dette hyggelige stedet. Fjellhytta vår ligger jo i Ringebu kommune, og 20 min. opp fra Landsbyen Ringebu.
   Håper det blir et hyggelig område med småbutikker hos dere. Det er så kjedelig med sentre som blir veldig ensartede! Engasjerte folk er bra! En god helg og en fortsatt god sommer ønskes deg i regnværet! Hilsen Tove

   Slett
  2. ja vi er heldige som har Tove som skriver så fint om oss,så du er hjertelig velkommen til Landsbyen Ringebu å se hvor flott vi har det her,hilsen Randi

   Slett
 2. Annis pøler har jeg vært og handlet i, der var det mye bra. Den skobutikken må jeg nok sjekke ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de fleste kjenner Annis Pølsemakeri.
   Jeg mener du har skrevet at du er opptatt av sko? Klart du må ta deg en tur til La Pierre!
   Kos deg i helgen! Hilsen Tove

   Slett
 3. Flott reklame for Ringebu. Er helt enig med deg. Det er mye artigere å gå i småbutikker enn på kjøpesentre!
  Hilsen Inger som stekte sveler 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Inger. Svelene var kjempegode!
   Og klart det er artigere å gå i så fine småbutikker. Vi snakkes kanskje i Ringebu. Hilsen Tove

   Slett
 4. nok en gang har du skrevet mye fint om Ringebu Tove...tusen takk.håper de andre næringsdrivene er inne og leser dette.vi prates.klem Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Randi. Det er mange som er inne og leser, selv om ikke mange tar seg tid til å legge inn en kommentar. Dere fortjener å få ros! Fortsatt god sommer ønskes av Tove.

   Slett