tirsdag 21. juni 2016

Bransjevisning på Westerdals Oslo ACT 
Avgangsstudentene hadde levert sine bacheloroppgaver, og jeg var en av de inviterte som fikk gleden av å se alt det flotte de hadde prestert. De er nå klare til å forandre morgendagen!

Den første presentasjonen/bacheloroppgaven jeg tok bilder av var denne, Garden Of Greens - som Sara Julie Kristensen Bjareng står bak.
En flott presentasjon!Jelena Todorovic er blitt interessert i farget lys, og lysterapi.
Hun brenner for å lage et senter for Colour and Light therapy.
Hun skriver at: "In round "hut" like structures, the visitor can choose between colour or light energy.
The colour energy option is based on different colour personality types, and the person can get the colour the person "needs". Dette var bare en kortversjon av det hun skriver.


Jeg snakket en del med Jelena om dette, og fortalte at Karl Rydberg i Stockholm er en av dem som vet mest om lys og farger her i Europa. Og hun fikk en prat med han.


Oppgaven til høyre, og den nedenfor, vet jeg ikke hvem som har laget. Noen av oppgavene sto det bare nummer på. Vakre presentasjoner og flotte farger!Den siste oppgaven jeg viser, gjorde mitt bestemorhjerte svært glad.
Å få barn ut i skog og mark for å bruke sansene er utrolig viktig. Jeg har tatt mine barnebarn med i skog og mark fra de var ganske små, så denne oppgaven likte jeg godt! Og i disse dager fokuseres det også på at barn og unge sitter for mye stille. De har glemt hvordan det er å klatre i trær og plukke bær! Kanskje ville jeg ha byttet ut øreproppene under "hørsel", med en vakker sangfugl?De Bacheloroppgavene jeg har vist, er av avgangsstudenter på Art Direction, Experience and Event Design, Grafisk Design, Retail Design og Tekst og Skribent.

Jeg ønsker alle avgangselevene hos Westerdals lykke til fremover, og håper mange får øynene opp for deres ferdigheter.
Selvsagt burde jeg hatt med alle bacheloroppgavene her, men det det ble for mange, dessverre.

Jeg tror jeg har vært gjesteforeleser på Westerdals i 10 år, og gleder meg til å komme tilbake til høsten i nye lokaler. Hilsen Tove.

8 kommentarer:

 1. Hei Tove. Jeg hadde gleden av å være invitert til utstillingen sammen med deg hvor vi underviser sammen med fokus på fargevalg og fargesammensetning. Det var så spennende å se hva studentene har fokusert på i sin Bacheloroppgave. Det gleder et "NCS-fargekodehjerte" å se at mange også har forstått viktigheten av å presentere farger og materialer med NCS-koder. Da er det mye enklere å kommunisere med de ulike fagområder (grafikere, arkitekter, designere, interiørprodusenter, håndverkere, osv.) som er og blir involvert i hele designprosessen fra idè til ferdig resultat. Tommel opp - dette var bra!

  Ønsker alle studenter lykke til videre.
  Med vennlig hilsen Therese, NCS - Norwegian Colour Senter

  SvarSlett
  Svar
  1. De er kjempeflinke! Og det at du underviser i NCS-systemet, og jeg tar for meg fargepsykologien og andre innfallsvinkler til fargenes verden, utfyller vi hverandre godt. Det tror jeg er viktig for elevene!
   Da er det nye forelesninger til høsten, noe vi begge liker. Det vet jeg. Hilsen Tove

   Slett
 2. Veldig spennede å se, takk!
  Så flott at de har tatt i bruk og videreutviklet sin kunnskap.
  Har du lest boka Indigobarna av P.M.H. Atwater?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy å se hva de får til! Det er jo så morsomt og spennende å forelese for slike kreative elever. Det vet også du!
   Nei, den boken har jeg ikke lest. Men du mener antagelig at jeg bør lese den? Høres spennende ut!
   Nyt fridagene! Hilsen Tove.

   Slett
  2. Nei, jeg har ikke lest den. Men jeg tror den handler mye om fargepsykologi, slik jeg skjønner det.... sjekk den ut

   Slett
  3. Det skal jeg finne ut. Takk for tipset. Hilsen Tove

   Slett
 3. Her var det mye bra Tove,
  jeg falt helt for det første og selvfølgelig det siste i skogen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så gøy med så kreative elever. Og klart du også likte den siste oppgaven veldig godt.
   Takk for hyggelig kommentar. Hilsen Tove

   Slett