torsdag 5. november 2015

Idefagskolen og School of Fashion Industry (SOFI)
er en del av Anton B. Nilsen Utdanning AS.

Nå har Therese Sandem og jeg igjen vært forelesere for to av studiene på Idefagskolen,
Interiør og Visual Merchandising, i tillegg til SOFI.










Therese Sandem kommer fra NCS Colour Centre i Norge, og er ekspert på NCS systemet, som er et fargesystem som nå er standard i mange land. Hele 1950 farger er med i systemet.
Therese og jeg har laget et opplegg sammen, både for skoler og for kurs.
Våre undervisningsdager slutter med at elevene får oppgaver, som både går på kunnskap om fargepsykologi og fargesymbolikk, i tillegg til at de skal mestre viktige faktorer i NCS systemet.


De klipper og limer, velger fargeprøver og skriver begrunnelser for de fargevalgene de har gjort.
Her er en av de fine besvarelsene, som det er lagt mye arbeide i.
Besvarelsene må presenteres i plenum, og Therese og jeg kan kommentere.














Her er bilder av noen av elevene når de presenterer oppgavene. Men jeg ber om tilgivelse for at bildene ikke er gode, det var et håpløst lys. I tillegg tok jeg bildene da dere snakket, vi hadde ikke tid til oppstilling og pene bilder. Men dere var kjempeflinke!

I tillegg kan dere se "rot" over alt. Men det er ikke rot.
Vi arbeider iherdig disse dagene, og har ikke tid til å rydde vekk etterhvert, derfor blir det slik.





















Det er utrolig mye elevene skal gjennomgå i løpet av en uke.
Vi brukte også en del tid på at ulike mennesketyper reagerer ulikt på farger. En stor gruppe elever tok to - tre timer ekstra med meg etter skoletid en av dagene, for å kartlegges. Da bruker vi arbeidsboken som følger med min bok Fargene forteller, og finner ut hvilken personlighet de er - egenskaper, væremåter, handlings- og reaksjonsmønster etc. Det synes elevene alltid er spennende. Og det er nyttig!


Det er gøy å undervise kreative, unge mennesker.
Og det er tydelig at temaet farger fenger dem.
Det er et stort tema, mye å lære, og mye kunnskap vil komme med mer erfaring.




Therese og jeg ønsker dere lykke til
videre med studiene, og når dere skal
ut i oppdrag/jobb i etterkant.  
Det blir spennende!                                                                        
Vi gleder oss til å komme tilbake. 













På bildet over ser du Marit Andreassen, som er fagansvarlig for Interiør 
og Visual Merchandising/Retail Design.

På bildet til høyre ser du Kari Torleifsdottir Søreide, leder av SOFI.
Hilsen Tove.




7 kommentarer:

  1. Heisann!
    Alltid givende å bringe kunnskaper videre!

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig - det er en stor glede! Hilsen Tove

      Slett
  2. Hei Tove! Ville bare si at det var fantastisk og lærerikt å ha dere som forelesere! Jeg visste ikke engang hvor intressert jeg var i farger før dette! Og jeg lærte masse jeg kommer til å få nytte av senere i arbeidslivet, og ikke minst lærte jeg mye om meg selv. Skulle gjerne hatt flere timer hvor jeg bare kunne sitte å lære av deg. Tusen takk for en flott uke!

    Mvh
    Annie (interiør)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Annie for en kjempehyggelig tilbakemelding. Jeg ble tørt sv den! Farger er viktig, og jeg skulle gjerne undervist dere en uke til. Lykke til videre! Med fargeglade hilsener fra Tove

      Slett
  3. Hei hei. Morsomt å se bilder fra dagene vi hadde på Idefagskolen. Det er ekstra gøy å undervise når studentene er så interesserte, engasjerte og lærevillige. Ønsker dere alle lykke til videre i studiene. Kanskje vi møtes igjen :-) Takk for koselig tilbakemelding, Annie :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig med deg, Therese. Flott å undervise sammen når studentene er så interesserte og engasjerte.
      Og når vi får en kommentar, som den fra Annie, så føler vi selvsagt at det er ekstra gøy. At vi har klart å skape en slik interesse for farger betyr mye. Og som du, Therese sier - kanskje treffes vi igjen?! Hilsen Tove

      Slett
  4. Ja, det er helt riktig- fargene forteller også som Kunsmaler Jeg som min Far også Verden og dens Klima som;Ny studie: – Klimaforskerne er egentlig enige om global oppvarming ??Jøøsss - men hva ble resultatet daaaa ?? DDDØØØØØØHHH !! ??
    Kommet frem til ?? Hva da ?? Jeg FORTALTE DERE i 1997 og 2007 hva og hvordan været ville bli og ble og dere lo dere nesten i hjel - så hva har DERE kommet frem til da-- Jeg ligger på årene 2025 og 2030 -som også dere burde Men det finnes ikke penger i Norge til og stoppe Klima -variantene og Sluptasiterne og Klubasene i lag 100 km over vår Moder jord !!
    Hva er deres - Har dere hørt om dem !!

    Ny studie: – Klimaforskerne er egentlig enige om global oppvarming ?? Jøss- Men hva har de kommet frem til ???

    Er du forvirret over det kalde været og får det ikke helt til å stemme med global oppvarming? Tenker du at forskningen spriker i alle retninger? Da bør du lese dette! Men Husk det folkens - HUSK DETTE -- Jeg fortalte GRO HARLEM BRUNDTLAND det i 1986 og Storting og Norges Regjering og Norsk UD og SND - Nå Innovasjon Norge - som Jeg skapte i 1985 og ble realisert i 1991 av Meg og Jens Stoltenberg og Tore Tønne som Direktør og NORSAR og NORAD og Bondevik og Erna Solberg også 1997 og 2007 og 2017 at dette som nå kommer og vil kalles som Klima - MenneskeSKAPT kan vi redusere på 6 måneder eller fjerne på 24 timer hvis DERE gidder lytte - Noe dere ikke gjør - Men Sverige og USA gjorde det og ligger på NULL i CO2 og Norge på 65 Tonn

    SvarSlett