fredag 27. november 2015

Fargerik, deilig mat i Tyrkia.

For en uke siden kom vi hjem fra en meget vellykket to-ukers ferie på Nord-Kypros og i Tyrkia.
Du vil få mange innlegg derfra etterhvert, men ettersom det er julebords tid - la meg starte med mat.


Her hjemme går det i ribbe, lutefisk og pinnekjøtt,  men ettersom dere ser nok av det på de fleste julebord - velger jeg å vise dere mest ost, grønnsaker og frukt.

Og ikke minst, ønsker jeg å vise hvor vakkert pyntet fatene og bordene var!
Farger og mat hører sammen - fargene får frem appetitten!
Når det er flere hundre gjester på hotellene, er det ikke enkelt å få tatt bilder av bordet. Og det er nesten umulig å fotografere før noen har tatt av fatet
Likevel håper jeg bildene gir et godt inntrykk av maten.

Her viser jeg kun ett fat med kjøttpålegg, men det var en mengde å ta av.

Jeg viser ikke varm mat, da den ligger i store metall-fat med lokk, for at den skal holde seg varm. Men det var en masse ulike retter å velge blant.


Alt var friskt og nytt, og selv om vi blir advart mot å spise frukt og grønt som ikke kan vaskes eller skrelles, tok vi sjansen på det. Skulle turistene bli syke på disse store hotellene, ville det blitt en katastrofe for dem! Og det var rent og delikat over alt.


Granatepler dyrkes og selges over alt.
Du kan se noen oppskåret på fatet over.
De smakte aldeles nydelig.
De presset dem også til deilig juice, som smakte himmelsk. Vi levde sunt!


Vil du vite mer om granatepler, kan du søke til høyre i bloggen, så vil du finne et tidligere innlegg om denne deilige frukten.

Du synes kanskje noe mangler?! Desserten! Den kommer i eget innlegg. Så bare gled deg!
Hilsen fra Tove

12 kommentarer:

 1. Herlig, nå fristet du virkelig!
  Jeg var på julebord i Trysil på fredag for en uke siden og ble matforgiftet. Jeg spiste bare fisk, for det synes jeg er så godt. KJettttttttt!

  Tilbake til ditt vakre innlegg. Det er det som er så fantastisk når man reiser at man får nye impulser til å sette sammen frukt og annen mat i delikate oppsetninger. Å HERLLLLLIG!
  Nå er det bare to uke til så fyker jeg avgårde til Malta, gleder meg!
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fryktelig å bli matforgiftet!
   Men du verden hvor herlig det er å komme inn i en spisesal og se så vakker oppdekning. Da smaker maten!
   Da må du ha god tur til Malta når den tiden kommer. Men først skal du få gleden av å se bilder av flotte desserter her på bloggen. I morgen tenker jeg. Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Heisann! Herlige matfat. Snakk om forgifting: Vi var en vennegjeng på Rhodos for noen år siden - og de som valgte berneaisesaus, fikk salmonella. Mann og sønn var blant dem. Det ble et mareritt. Heldigvis var en av gjestene advokat fra Stockholm, og han tok ansvar og retta klagemål mot hotellet. Vi fikk erstatning pluss ny ferie!
  Men de kan det med å pynte på disse hotellene, bordene er en fryd.
  Jeg hadde valgfag med resturant- og matfagelevene i sin tid. Da hadde jeg avtale med møbelbutikkjeder om å dekke bord til utstilling. Morsom oppgave. En annen lærer hadde antrening på timeplanen, her var form og farge i fokus. En tredje hadde design av meny.
  Har du prøvd maten på Laholmen hotell i Strømstad? Gjør det ved en anledning. Mye sør-europeisk serveres, sunt og smakfullt!
  Ha go´hælj! Formen min er stigende etter rett ut på sofaen med forkjølelsesvondt i kroppen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din interessante kommentar. Matforgiftning er grusomt, og farlig. Vi var i India i 1986, da jeg var delegat fra Norge til en konferanse. Flere ble matforgiftet og syke, noen kortvarig, andre langvarig. En av dem som ble syk, veide til slutt ikke mer enn 35 kg. Fryktelig!

   Dette med å pynte mat og bord er viktig. Når vi skal spise starter det ofte med at vi kjenner deilig duft fra kjøkkenet. Så ser vi maten, og deretter smaker vi. Har du prøvd blindtester? Det gjorde jeg flere ganger da jeg jobbet i vin- og brennevins-bransjen. Når du ikke kan se, smaker alt helt annerledes. Merkelig, men sant. Prøv! Hilsen fra Tove

   Slett
 3. Hei igjen jeg har lest Elisabeth...men falt ikke helt i min smak, http://kleppanrova.blogspot.no/2015/07/healey-emma-elisabeth-er-borte.html
  Men en bok du må lese eller høre opplest er Hoem sin siste, den er fantastisk:
  http://kleppanrova.blogspot.no/2015/11/hoem-edvard-bror-din-pa-prrien.html

  Ha en fin lørdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Info til lesere av min blogg, Her skriver Ingun om en bok jeg anbefalte henne på hennes blogg.
   Takk for kommentar, Ingun. Jeg likte boken, og ble imponert over hvor godt forfatteren klarte å formidle hvordan en dement person har det. Det er grusomt, og jeg vil mye heller dø enn selv å oppleve å bli dement. Nå har jeg flere bøker på vent, men Hoem skal leses. Takk for nok et tips. Hilsen Tove

   Slett
 4. Hei Tove, WOW - inspirasjon til å se mat med nye øyne. klem Siv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det virkelig! Der skulle du vært som er så interessert i mat!
   Hilsen Tove

   Slett
 5. Wow, her var det mye lekkert å se.. Vært i Egypt hvor sønn og mann ble matforgiftet, og de var virkelig dårlige. Men heldigvis nesten frisk da vi skulle hjem. Vært i Tyrkia også og maten der var god. Jeg tror jeg gikk opp 4 kg på en 2 ukers ferie der. Kakene var så gode..

  Takk for dine kommentarer hos meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du skriver igjen. Har vært litt engstelig for deg.
   Vi har vært i Egypt fire ganger, spist alt og aldri vært syke heldigvis. Var det lenge siden dere var der?
   Når det gjelder Tyrkia er jeg helt enig. Kakene er nydelige. Du må se det innlegget jeg skal legge ut i dag eller i morgen. Du kommer til å få vann i munnen!
   Nå skal jeg ta en titt hos deg og se om du har lagt ut noe. Hilsen fra Tove

   Slett
  2. Var i Egypt desember 2006. Det er lenge siden. Jeg klarte ikke spise så mye av maten der. Vært i Luxor og Kairo, hvor vi kjørte med buss i fra Hurghada. Kommer ikke til å reise dit igjen, nå er det jo mye uroligheter.

   Gleder meg til innlegg om masse gode kaker... Får garantert vann i munn.

   Skjønner jo at mange blir engstelige, men jeg har det fint.

   Varm hilsen fra nord

   Slett
  3. Først - så bra at du har det fint!
   Vi har egentlig bestilt tur til Egypt i januar. Men nå får vi se om vi reiser. Utenriksdepartementet advarer, så da kan vi få tilbake innbetalt beløp, hvis advarselen ikke blir trukket tilbake. Hilsen fra Tove

   Slett