lørdag 27. desember 2014

Idèfagskolen - En kreativ skoleavslutning

Som jeg har fortalt dere tidligere i et blogginnlegg, foreleste jeg for elevene her på skolen i høst.
Det var både inspirerende og hyggelig, fordi elevene var så interesserte og lydhøre.Jeg ble derfor både glad og overrasket, da jeg fikk e-post fra en av elevene, hvor han fortalte at de hadde innredet et fantastisk "norsk hulder/natur miljø" i deler av klasserommene. Og ettersom det var så flotte farger, spurte han (med godkjenning av lærer Marit Andreassen) om jeg ville komme ned og ta en titt.

Og selvsagt ville jeg gjerne det.Over kan du lese en av tekstene om huldra, og etterhvert som jeg beveget meg lengre inn i lokalene, kom mange flotte dekorasjoner til syne.
Som du ser, hadde kreativitet og fargeglede fått blomstre fritt!
Er det huldras egen grønne stol vi ser, mon tro?Her kunne du fristes videre inn i
huldras rike, slik vi har lest om i
eventyrene.Elevene har virkelig boltret seg i farger og idèer.
Kjempegøy at jeg fikk komme og se dette!
En sjelden vakker blåfarge!
Her ligger det både skjønnhets- og fargesans bak fargevalget.Deretter en delikat, lys indigo/syren, mot en lys fiolett.


På kjøkkenet var kjøleskapdøren omgjort til stammen på et tre, og grenene fortsatte opp i taket.


Og i oppvask-kummen fant jeg padder, eller kanskje var det frosker?I tillegg til dette fargerike skuet, fikk jeg også overvære et foredrag med Finn Schøll, eller "blomster-Finn" som mange kaller ham.
Og alle vet jo at han er en meget kreativ person, som passer inn i dette miljøet.
Og mens han fortalte om sitt liv, og hvordan han etter mange vanskelige år endelig lyktes, laget han en flott blomster- julebukett, som Marit fikk.Marit Andreassen er en meget inspirerende og flott lærer. Og elevene lærer mye av henne.
Her ser du noen av elevene, som følger godt med på Schølls foredrag, samtidig som noen tar bilder med mobilen. Dette må huskes!
Takk for invitasjonen, og takk for hyggelige samtaler, og for et foredrag som ga ettertanke. 
Jeg ønsker dere alle et spennende, fargesprakende og godt nytt år! Tove


11 kommentarer:

 1. Hei Tove, Takk for inspirasjon og spennende å se hva elvene har laget. Farger er viktig for god energi hver dag. juleklem Siv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Farger er viktig, men også å få gode tilbakemeldinger fra elever etter å ha undervist. Disse elevene var helt fantastiske! Når man har slike elever er det bare gøy! Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Så fantastisk dag du hadde og fikk opplevd mye spennende. Jeg har også med min klasse hatt noen spennende ting, som jeg kommer tilbake til.
  Se bildene fra Hedmark hvor kaldt vi har det,,,,pppprrrr!
  Ha en fortsatt god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var kjempegøy! Jeg gleder meg til å se det du har å fortelle om dine elever.
   Skal ta en titt på dine "kuldebilder" nå. Det er også kaldt i Oslo i dag, 15 kuldegrader. Men det er flott med litt snø på bakken og rim på trærne. Julestemning! Nyt juleferien! Tove

   Slett
 3. Spennende prosjekt... jeg har faktisk et innlegg om Huldra liggende på vent...
  Noen ganger blir disse planlagte - 98% ferdige, publisert uten at jeg har full kontroll. Det kan virke merkelig på eventuelle lesere, men det er kun jeg som har mista litt av oversikten!
  Jeg fikk livets julegave i år: et maleri med Frøya!
  Ellers så er fremdeles smaks- og luktesansen fraværende... Det gjør at julestemninga er noe redusert.

  Ha riktig god romjulstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vel vært en travel tid, og noen hver kan miste oversikten.
   Artig at du også har Huldra på programmet i Fredrikstad.
   Flott gave du fikk!
   Forkjølelse er noe skitt, men du blir nok bedre! Håper likevel du nyter fridagene. Hilsen fra Tove

   Slett
  2. Heisann!
   Luftveisinfeksjonen går opp og ned bokstavelig sagt, også. Nå er den på nytt i halsen, i morges i bihulene, men det gjør mindre vondt, heldigvis.
   Begge sønnene er grafisk designere, men den eldste har mer kunstneriske anlegg som jeg mener han bør ivareta enda bedre. Sa til han at han bør male en del bilder med tanke på utstilling. Alle er ikke like selvkritiske som han. Nå henger maleriet på plass i stua. Ramme kommer etter hvert.
   Håper alt står bra til hos dere. Klem (uten frykt for smitte...)

   Slett
 4. Endelig kom jeg meg til pc, er ikke bare bare med barn og barnebarn i huset vet du.. Men for en kreativ gjeng du besøkte da! Var virkelig noen flotte og fargerike rom med tema om Huldra. Moro for elevene og deg med at du besøkte dem og fikk med deg et foredrag og bli vist rundt.. Blomster Finn er en kreativ person og så mye fint han viser fram..

  Ha en fortsatt fin romjul..

  Varm hilsen i fra nord..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar, Eva.
   Ja, dette er kreative elever, og i tillegg er de så hyggelige. Det var veldig artig å bli invitert tilbake.Og så er det slik at jeg virkelig elsker å undervise unge mennesker om farger og mennesketyper. De blir veldig interesserte, og jeg får som oftest en veldig god kontakt. Selvsagt var det også flott for meg å høre et foredrag,og se Finn lage den fine buketten.
   Er sikker på at du har kost deg med familien i julen, det har vi.
   Nå er det bare å ta livet med ro, lese, gå seg en tur og jobbe litt på nettet. I går var det 14 kuldegrader her, i dag er det seks. I går var vi på kino og så "The Imitation Game". veldig bra film, som fortjener priser. Kos deg fortsatt i romjulen. Beste hilsener til dere i Nord fra Tove

   Slett
 5. Hei Tove. For en fantastisk utstilling! Det var veldig synd jeg ikke hadde mulighet til å komme å se den. Det hadde vært så moro å hilse på studentene igjen også. Forelesningen vi holdt sammen på Idefagskolen var en "innertier" - makan til engasjerte og lydhøre studenter! Fantastisk å møte så mange studenter som er så interesserte i farger, fargelære og fargefenomener. Jeg er sikker på at vi vil møte mange av de igjen, etter hvert som de tar videre utdannelse eller tar fatt på yrkeslivet. Håper vi får muligheten igjen til å undervise sammen på Idefagskolen.
  Mvh Therese, NCS

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var fantastisk, og veldig synd at du ikke hadde tid til aa komme. Men det var mange hilsener og gode ord til deg.
   Haaper som deg at vi blir invitert tilbake til Idefagskolen til ny undervisning. Hilsen fra Tove

   Slett