fredag 24. oktober 2014

Baderom og fargevalg

Foto hentet fra Nordsö med deres tillatelse.

Høsten er ofte tid for å pusse opp. Men badet er ikke et enkelt opp-pussings objekt!
Det er mange lover og regler som må følges hvis det skal være en hel renovering.
Dyrt er det også. Og hva med fargevalget?

Skal du/dere velge det mote og trend sier, eller skal dere velge "riktige" farger, både ut fra hygiene-tenkning og fargepsykologi? Det er viktig!
Den lyse aqua, eller om du vil - lys turkise fargen over, er det beste fargevalget!
Dette er hygienefargen frem for noen!
Men lys blått er også riktig, ettersom det er en antiseptisk farge. Men du kan velge blant flere ulike nyanser, av dem begge. Til bad bør imidlertid nyansene ikke være for mørke.

Foto hentet fra Nordsjö
Foto hentet fra Nordsjö


Her ser du det samme badet. Det ene malt i lys blått, det andre i en sterkere turkis enn badet over
Ta deg god tid til fargevalget. Hent fargeprøver, og se på dem i ulik belysning. Lyset forandrer fargene!
Noen har baderom med vindu, da har utelyset stor betydning.
Har du baderom uten vindu, er det bare lyset på baderommet du må ta hensyn til. Men hvis du skal forandre belysningen når du pusser opp, må du ta det i betraktning.

Foto hentet fra Nordsjø
Det er gøy med farger, men fargevalg er likevel vanskelig. 
Trend- og motefarger de siste årene har ikke vært gode. Et bad, som skal være rent og hygienisk, skal ikke være sort, grått, brunt eller mørk beige. Da synes ikke skitten!

Når du har valgt farge på selve badet, kommer tilleggsfargene inn i bildet. Fargene på håndklær, såpekopp, søppelbøtte og andre små-ting, forandrer helhetsinntrykket.

Da jeg en dag gikk forbi forretningen til Brødr. Amundsen
Rørleggerbedrift AS i Trondheimsveien 170, var det mange fine,
fargerike badeartikler i vinduet. Og ettersom jeg nesten alltid har med fotoapparat, gikk jeg inn og spurte om å få ta bilder. Og de hyggelige damene var bare positive. Firmaet er medlem i Norges største rørleggerkjede, Bademiljø. Så vil du vite mer om hva de kan by på av tjenester, gå inn på www.bademiljo.no


 

Her var det artikler i mange farger, så det er ikke vanskelig å få inn
fargeklatter på badet.
Men i motsetning til bildene jeg har fått benytte av Nordsjö, er mine bilder så som så. Det er alltid vanskelig med belysning. Men det viktigste er at du ser hva de har å by på.


Foto hentet fra NordsjöTil slutt tar jeg med nok et bilde fra Norsjø av et bad.
Et spesielt fargevalg, men jeg synes det er lekkert. Og det ser faktisk ut som om denne syrinfargen, eller lys indigo (blå-lilla) fargen, er kombinert med en lys aqua i fliser eller plater på veggen. Delikat!

Da er det bare å gå i gang med opp-pussingen!
Håper jeg har gitt deg noen idéer og gode råd. 

Takk til Norsjö for deres velvilje når det gjelder å låne bilder. Og takk til Brødr. Amundsen for at jeg fikk lov å ta bilder hos dem. Hilsen Tove


4 kommentarer:

 1. hei!
  så morsomt at du trekker frem aqua fargen. Jeg har et bad i kjelleren som aldri blir ferdig. Men flisene er innkjøpt, aqua til dusjareale og benk og ellers hvitt. De aqua flisene er i glass mosaikk og jeg fikk de for to år siden til gi bort pris da en butikk skulle legges ned. Men to mennesker i et hus med bad nr tre som skal ferdiggjøres tar lang tid. Tenk for et luxsus problem.
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 2. Kanskje du/dere fikk lyst til å sette i gang nå?
  Det er klart en grunn til at nesten alle kjøleskap og frysere har aqua inne i skapet eller fryseren. Det samme har ofte svømmebasseng. Det ser rent og delikat ut! En flott helg ønskes også deg, Ingun, selv om været er grått. Hilsen Tove

  SvarSlett
 3. Selv liker nøytrale, lyse farger på badene her i Miacasa. Så kan man heller fiffe opp med freshe badehåndkler og liknende stæsj. Vegg fliser og gulv er så dyrt og ikke noe man skifter særlig ofte. Baderomsbelysning er viktig syns jeg. At det kan dempes hvis man skal ta et avslappende karbad med levende lys ol. eller har behov for full spot under sminking osv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har så rett i det du sier om belysning.
   Og jeg er helt enig med deg i at lyse, nøytrale farger også er veldig riktig. Det viktigste er å ikke gjemme bort skitten. Og hvis du fiffer opp med farger på håndklær etc. blir det kjempefint.
   Og som du sier, det er ikke så ofte man kan pusse opp bad, da det blir veldig dyrt. Hilsen fra Tove

   Slett