tirsdag 23. september 2014


I mitt første innlegg tidligere i september om norgesmestrene i sportsdans, Mette Brandstadmoen og Kristoffer Melås, sluttet jeg med å nevne Mettes bestemor,
Randi Brandstadmoen.
Jeg kan love at det er en aktiv og kreativ dame!
Da vi kjøpte hytte i Ringebu for vel 20 år siden, var Randi den første jeg ble kjent med.
Og det tok ikke lange tiden før hun arrangerte foredrag og kurs om farger med meg.
I det siste nummeret av RingebuPosten, september 2014, finner vi også en stor artikkel om Randi og hva hun har betydd for tettstedet og landsbyen Ringebu. Det var hun og Britt-Åse Høyesveen, som i 2002 dro i gang torghandelen i gågata. Åtte uker med aktiviteter hver lørdag om sommeren. 
Følgende står i RingebuPosten: "Randi er beskjeden på egne vegne, men 'pålitelige kilder' vil ha på trykk at uten hennes 'propell' - drivkraft hadde ikke landsbyen hatt de flotte sommeraktivitetene."

I den ene delen av Randis butikk, Kremmertorget, finner vi nå utstillingslokale for selvlagede tekstiler, strikkeplagg, glass, malerier, kniver - kunsthåndverk av mange slag. De er laget av "Kreative Døler" - med andre ord - Gudbrandsdøler!
Og som dere forstår er jeg tilbake i Ringebu i Gudbrandsdalen. 


Jeg kjenner ikke navnene på disse kunstnerne, derfor vil jeg la bildene tale for seg.
Ta kontakt med Randi på Kremmertorget, så får du vite mer!
Jeg starter med de fargerike bildene, og så går det slag i slag.Det er flere av disse bildene jeg godt kunne tenke meg på veggen.
Mange flotte farger!
Og vakre glass er noe av det fineste jeg vet. Stilig sammen med keramikk!


Og jeg vet mange småjenter som ville elsket en slik selekjole i vakre farger.
Og på bildet til venstre er det litt av hvert, både trefat, hjemmestrikkede votter og pledd i dekorative farger.Og karene er heller ikke glemt.
Du finner også kjempefine, håndlagede kniver her. Det er nok mange menn som vil ønske seg en slik til jul vil jeg tro!

Flere flotte gaver.
Litt av hvert å velge blant i hyllene!

Og litt av hvert å velge blant på stativene med vakre
plagg i delikate farger.

Og til sist, smågaver og håndlagede kort - virkelig lekre!

Dere forstår kanskje nå at det er dumt å kjøre forbi Landsbyen Ringebu.
For som sagt - her bor det utrolig mange "kreative døler"!

Jeg har skrevet om flere av forretningene er tidligere, og mer kommer i slutten av uken, før høstferien. Søk på Ringebu i søkefeltet her på bloggen, så får du opp de forrige innleggene.Du kan lese mer i RingebuPosten. 
Hilsen Tove

4 kommentarer:

 1. Dette var kjempebra Tove.Tusen takk for at du er så posetiv til alt som skjer i landsbyen Ringebu. :-):-).klem fra meg.

  SvarSlett
 2. Det fortjener du/dere. Du tok så godt i mot meg da jeg var ny, og vi fikk så fin kontakt. Og du ble straks interessert i farger, som jeg fortalte deg om.
  Og da varte det ikke lenge før det både ble kurs og foredrag. Riktig som det står i RingebuPosten - du er en drivkraft. Bare ikke slit deg ut!
  Dessuten er du veldig flink når det gjelder helsekost. Du anbefalte Nutrilenk for meg, og det har gjort underverker både for mine knær og mange andres.
  Men jeg synes alle er hyggelige i Landsbyen. Og det er veldig gode forretninger der. Overraskende for mange!
  En fortsatt god og fargesprakende høst ønskes deg av Tove.

  SvarSlett
 3. Hm, butikken Kremmertorget har jeg nå merket meg. Vi kjører gjennom Ringebu på vei til/fra freiehuset vårt i Romsdal. En gang skal vi nok kikke innom der. Ikke minst for å strekke på bena.

  SvarSlett
 4. Da må du hilse på Randi, og fortelle at du har lagt ut kommentarer på min blogg. Kjempehyggelig!
  Jeg er så lei alle kjedebutikkene som vi finner så mange av på større steder. Her er det koselige butikker med supre varer og veldig god service. Du vil like deg her! Hilsen Tove

  SvarSlett