fredag 24. januar 2014

NRK P1 Kveldsåpent om farger
søndag 26. januar ca. kl. 19.10.
 
Hvorfor påvirker farger oss? 
Fargevalg i bolig og på arbeidsplass.

 
Ja, hva er det som gjør at fargene påvirker oss? Det vil jeg fortelle om, og for dem som ikke får hørt meg på radio, vil jeg gjenta dette i neste innlegg. Det er nemlig veldig viktig!
 
Fortsettelse fra forrige innlegg om utvendige farger på hus på Tenerife.

 
Et flott hus, og jeg synes fargen er lekker sammen med hvitt. Men det er her på Tenerife -  i Norge ville jeg nok reagert negativt på fargen. Det er en dyp rosa/fersken variant, og det er ikke tvil om at fargen gir et feminint uttrykk.


Nok en farge som vi i Norge ikke ville valgt på våre hus. Noen vil kalle det turkis, andre lys grønt. (Litt dårlig fargekvalitet dessverre.)
Det er som "Teal", som i år er trendfargen i interiør (se to tidligere innlegg). Den kan være grønn-aktig eller helle mer mot blått. Være mørk eller lys. Fargen på disse husene vil jeg kanskje kalle lys turkis eller aqua.

 
Her er vi mer over i farger som også mange velger i Norge. Et kjempeflott hus, og den vakre, varme beige fargen, går faktisk usedvanlig godt sammen med denne gråfargen, som er valgt med omhu. Ønsker man mer farger, kommer busker og blomster i sterke farger godt frem mot denne bakgrunnen.
 


Det samme gjelder selvsagt for det hvite huset. Og hvilke steinmurer de lager!
Stein kan ha så mange ulike farger og fargenyanser, og er utrolig dekorativt.

Da avslutter jeg med farger som jeg tror dere vil betenkt dere for å velge i Norge. Men muren i stein er helt fantastisk!

Over ser du igjen denne rosa/fersken nyansen, her litt lysere, men fargen blir forsterket med røde balkonger.
Og over til høyre - en lys indigo variant, som mange kanskje vil kalle syrin.
Forøvrig synes jeg heller ikke den passet inn på Tenerife. Da ville jeg mye heller valgt fersken.

Her er to grønne nyanser.
Den til venstre er veldig skrikende mens den grønne til høyre er i en lys, delikat grønnfarge. Kan den velges på hus her i Norge?
Fortell meg gjerne din mening i en kommentar.


 Jeg avslutter med en tredje rosa-variant. Denne er virkelig "småpike-rosa", eller skal vi si    "bublegum-pink"? Ville menn like å bo i et hus med denne fargen? Det tror jeg ikke, og de fleste av oss kvinner vil ganske sikkert også betakke oss for dette fargevalget!
 
En god helg ønskes av Tove.

12 kommentarer:

 1. Morsomt innlegg!
  Jeg har notert ned tidspumktet på programmet og skal prøve å få det med meg, om ikke det går skal jeg høre det på nrk.no. Det er så flott at man kan gjøre det!
  ha en flott helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det,Ingun.
   Tar gjerne imot både ris og ros etter programmet, enten du hører det søndag eller i reprise.
   God helg ønskes også deg på Lillehammer. Hilsen Tove

   Slett
 2. Hei, Spennende lesning om hus og farger. Du har som alltid rett...farger oppleves ulikt fra person til person og fra mann til kvinne....det er helt klart...Super helg til deg! klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du synes at dette er spennende. Jeg syntes det var veldig spennende å gå i dette distriktet, som lå nært vårt hotell, og se på alle disse flotte husene.Men jeg skal love deg at de hele tiden må pusse og male murene, og vet du hva grunnen er? Det er mye salt i vannet på Tenerife, og det er ikke godt for murpuss!
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 3. Heisann!

  Sånn en hyggelig kommentar du har lagt igen på bloggen min, tusen takk!
  Ser ut til at vi har kryssende interesser, tror faktisk jeg en gang for lenge siden da jeg lette etter noe spesielt om farver, var innom her såvidt.
  Dette innlegget minner om mitt
  - om hus på San Sebasitan, Cape Verde.
  Jeg stikker gjerne innom igjen. Skl fåmed meg Kveldsåpent også!
  Go´hælj til deg ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en så flott kommentar her på bloggen.
   Da håper jeg at Kveldsåpent går bra. Det er jo spennende å være på direkten. Sier man noe dumt er det ikke mulig å ta det tilbake.
   Jeg skal gå tilbake til din blogg, og legge meg inn som følger. En god søndag ønskes av Tove

   Slett
 4. Hei igjen!

  Jeg har annonsert programmet på bloggen min i innlegget som kommer i morra. Jeg skrev en kommentar tidligere i dag, men kan ikke se at den er kommet opp ennå. Du har kanskje "godkjent" modus?
  Ha en flott søndag ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen. Jeg så ikke dine kommentarer før jeg skulle legge meg i går, og da var jeg for trett til å svare. Ja, jeg har "godkjent" modus på bloggen.
   Tusen takk for at du annonserer programmet på bloggen din. Jeg går inn og titter nå. Tove

   Slett
 5. HEISANN!

  Da fikk jeg hørt innslaget på nettradio. Smat løsning når det ikke passer å høre akkurat når programmet sendes. Bra - og du fikk sagt mye klokt!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
  Tiden går usigelig raskt når man er på direkte-radio. Det er så mye man skulle ha sagt,og når det er over, vet man nesten ikke selv hva man har sagt. Jeg skal forsøke å få hørt det selv i løpet av kvelden.
  Skulle hatt minst to timer!
  Du er virkelig et spennende og sympatisk nytt bekjentskap.
  God kveld fra Tove

  SvarSlett