tirsdag 2. juli 2013

Nes Gard

Luster i Sogn og Nes Gard - en stor opplevelse! 

Og tro ikke at dette pensjonatet med sine 19 rom bare er et bed & breakfast sted, selv om det står på skiltet ved inngangen.
Her kan du få gourmet måltider du vil huske lenge!


Jeg kan ikke tenke meg et vakrere sted. Det gjelder  pensjonatet og omgivelsene ute, men også alt det vakre som tar i mot deg inne.


Denne familiegarden, som nå drives av 7. generasjon, har vært i familiens eie i 200 år. Pensjonatet blir nå drevet av Mari og Asbjørn Månum, og de utfyller hverandre på en perfekt måte.
 
Garden ligger 30 minutters kjøring fra Sogndal, og utsikten er som tatt ut av et maleri.
Vi ser rett ned på Lusterfjorden, og over på den andre siden ser vi Feigum-fossen.
Men la meg ta deg med inn først, så vil jeg i neste innlegg ta deg med rundt i omgivelsene.
 
Til venstre ser du resepsjonen. En mer sjarmerende velkomst skal man lete lenge etter.                                                               
Og spisesalen, eller Storstova, som den også blir kalt, er et vakkert rom der det er godt å innta både frokost og middag.
 
Min mann og jeg reiste med gode venner i dansegruppa Byttomfoten, og vårt festmåltid siste kveld, med hjortefilèt, vil bli husket lenge.
 
Og etter maten, kan man nyte en god kopp kaffe i en av salongene.
Og som du ser er det mer enn maten som man vil huske herfra! Hver detalj i interiøret er valg med den største omhu. Og det er vertskapet selv som har stått for innredningen. Mari er helt fantastisk når det gjelder å lage en god atmosfære - både farger og pyntegjenstander utgjør et hele.
Du ser selv - mine kommentarer trengs ikke her!
 
Til høyre ser du den gule stua, som ligger i 2. etasje, og som du kan leie. To soverom hører til. Et av dem ser du til venstre.
Det er dessverre vanskelig å gjengi fargene korrekt på en PC. Hos deg kan fargene se helt annerledes ut enn hos meg.
Dette soverommet var holdt i flere ulike sjateringer av rødt, og en helt unik rosafarge. En mellomting mellom gammelrosa og fersken.
Jeg ville aldri anbefalt rødt på et soverom, men her var rosafargen og det hvite med på å skape en atmosfære som jeg tror man likevel kan sove godt i. Det er usedvanlig vakkert!
 
Jeg skal vise flere bilder fra Nes Gard, både fra soverom og omgivelser. Ingen rom er like her.
Dette er mer som et vakkert hjem enn et pensjonat. Følg med! Tove
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 6 kommentarer:

 1. Hei Tove, Helt klart et himmelsk sted:-) sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Ja, det var en riktig beskrivelse - himmelsk!
  Men som sagt, det kommer mer! Hilsen Tove

  SvarSlett
 3. Dette så vakkert ut, det er jo et flott tips å stoppe når man skal til vestlandet. Jeg har kjørt gjennom Lyster, det er en fantastisk naturopplevelse.
  Ha en fin dag!
  Jeg maler innerdører så det suser om dagen, det er kjedelig, men blir fint. Er så lei trehvite dører, så nå har noen blitt hvite i 2etg og noen lys grå nede.
  Ingun

  SvarSlett
 4. Aktiv som alltid! Det virker som om du har ubegrenset med energi!
  Ja her må du stoppe når du er på disse kanter. Og du bør unne deg en overnatting eller to. Men bestill på forhånd, for nå begynner stedet å bli populært!

  Ta deg en hvil mellom dørene! Hilsen Tove

  SvarSlett
 5. Så gøy Tove :) Jeg og Per er i Luster flere ganger i året og bor alltid like ved denne gården på Luster Fjordhytter og har nesten akkurat samme utsikten! Fantastisk flott sted. Nyt sommeren og kos deg! Jeg gleder meg til nye fargekurs :) Mvh Hege Wølner

  SvarSlett
 6. Verdener ikke stor!
  Men neste gang dere er i Luster, bør dere unne dere et døgn eller to på Nes Gard. Du som er så interessert i interiør vil elske det!
  Dere må også nyte sommeren. Nå har vi hatt noen fine dager, så krysser vi fingre for fortsettelsen.
  Mitt yngste barnebarn, Kine på 15, og jeg har vært på fjellet en uke. Og vi tok også turen til Folldal gruver, og overnattet og gikk tur på Dørålseter (Øvre) i Rondane. Og det er ikke mindre flotte omgivelser der! Men selvsagt mye enklere inne på en slik hytte i fjellet. Men veldig hyggelig, og hyggelige mennesker.

  Hadde vært spennende med et nytt fargekurs i ditt fargeglade hus! Hilsen Tove

  SvarSlett