søndag 21. juli 2013

Farger og barn - Ny skolesekk.
 
Om ikke lenge begynner skolen. For 1. klassingene er det spennende å skulle kjøpe den første skolesekken. Men også for eldre barn og unge, som trenger ny sekk, er det et viktig valg. Og valget vil avhenge av flere ting.

Foto: Colour box.
 
Eksperter og foreldre ønsker selvsagt at barnet skal få den sekken som er best for barnet å bære. Men barnet selv velger som oftest sekk ut fra hvordan sekken ser ut. Og fargene spiller en stor rolle. Da er det viktig at begge blir hørt!Guttesekken skal være litt tøff (fra BR), mens
den første jentesekken ofte blir rosa.
Den rosa sekken er fra Bergans.

Guttene har også ofte et favoritt-fotballlag.
Da er det ekstra gøy å ha en sekk med lagets logo!
Og under ser du en Manchester United sekk fra BR.
 

 
På foreldre.no kan vi lese om en stor test av skolesekker.
Hele testresultatet kan du se på nettet.
 
Best i test: Bergans XO20. Den ser du i midten på bildet.
Sekken til venstre er Helsport Elg, og sekken til høyre er Beckmann B22.
Testen sier at begge kommer godt ut.

Fargene er også klare og fine. Og det er viktig at barna selv får være med å prøve at sekken sitter godt, men det er også viktig at barnet får velge farge. Skolesekken skal brukes hver dag, og da må man like sekken sin!


Og sekken bør også kunne fungere som en tursekk, så slipper man å ha to sekker. Men da må den absolutt sitte godt, slik at turen ikke blir ødelagt av vonde skuldre eller vond rygg!
Glade barn og glad ungdom vil vi ha. Både på skoleveien og på tur!
 
Gå inn på foreldre.no og les hva du bør legge vekt på når du velger sekk til barnet. Det er viktig! Tove.
4 kommentarer:

 1. Hei Tove, Du har helt rett - barn velger med hjertet og viktig er jo det:-) Barn endrer sitt forhold til farger med alderen og det er spennende å følge den utviklingen. sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Helt riktig, Siv. De aller fleste av oss, også voksne, utvikler seg, og det betyr at vi kanskje får andre farger som våre favoritter, og at vi plutselig ikke liker en farge vi har likt tidligere.
  Det er spennende, og det har med de ulike mennesketypene å gjøre, og at vi også etterhvert styrker egenskaper innen de ulike gruppene, eller gjør dem mindre viktige i perioder. Dette tar jeg opp på kurs.
  Det merkeligste er kanskje at ofte, ikke alltid, er det slik at den fargen vi egentlig liker minst, er den vi trenger mest.
  Kos deg i solen! Hilsen Tove

  SvarSlett
 3. Så enig med deg at barn må få velge selv. Her i Hedmark har det vært noen år hvor alle 1.kl fikk orange sekk (vet ikke om det er mer). Sekken var god og dyr, men gutta ville ikke ha den orange sekken, de ville ha blå og da måtte foreldrene ut å handle. Jeg synes det er litt tullete av kommunen/eller fylke og skulle handle inn på den måten. Det var jo slik med alle på jobben, når vi fikk pc første og andre gang. Den la i en sekk og ble aldre brukt. En av sekkene var det plass til pc, men ikke en ekstra ringperm. De skulle vist hvor mye vi sleper frem og tilbake på skolen de som hadde ordnet dette.
  Ha en forsatt fin sommer!
  Ingun

  SvarSlett
 4. Ja, det er nok ofte slik at gutter og jenter velger ulikt når det gjelder farger. Gutter er nok mer konservative, og bått blir ofte valgt.
  For deres skyld skulle jeg ønske at de ble litt mer vågale når det gjelder farger. Men å tvinge fager på dem er feil vei å gå.
  Ønsker også deg en god sommer fortsatt. Tove

  SvarSlett