søndag 27. januar 2013

Egypt - farger, mennesker, stemninger.
 

Denne gangen bodde vi på dette hotellet.
Det er bygget opp som en stor landsby, med mange små hus.
Her står jeg foran portalen som ligger foran hotellet.
 
Dette var min fjerde ferie i Sharm El Sheikh i Egypt, og på denne tiden av året er det akurat passe varmt for min mann og meg. Ca. 25 grader i luften, og 24 grader i vannet. Det er supert!
Hotellet ender helt nede i strandkanten, og man kan enten bade i svømmebassengene, eller i sjøen.
Vi bader alltid i sjøen, hvor vi snorkler blant fargesprakende fisker.

Her ser du svømmebassenget i forkant, og sjøen bak.
 
Men før jeg viser flere bilder fra omgivelsene, vil jeg vise dere noen bilder fra den dame-doen som blir brukt av damene som tilbringer dagen på stranden eller ved et bassengene.
Ble du forundret nå? Ikke rart, men dette er vakkert!


Flere ganger i løpet av våre 14 dager på hotellet, møtte disse vakre "kunstverkene" meg da jeg kom inn på denne dame-doen!
Og første gang ble jeg bare stående å nyte synet av de vakre, friske, fargesprakende blomstene, vakkert dandert rundt speil og på servanten.

Hvem i all verden tok seg tid til å glede oss ved å gjøre det så vakkert?

Det viste seg å være denne unge, sympatiske mannen, som jeg etterhvert fikk god kontakt med.

Hvis du reagerer på at en mann er på dame-doen, er forklaringen at ikke en eneste kvinne jobbet på dette hotellet. I alle fall ikke som vi kunne se. Det er derfor menn som også rengjør damenes doer.
Og alt var skinnende rent. Mennene kommer ofte fra Kairo, Luxor, Alexandria eller andre byer for å arbeide i Sharm El Sheikh, mens kvinner og barn er igjen hjemme.

Jeg har alltid under mine besøk tatt meg god tid til å snakke med unge menn, og fått dem til å fortelle om hverdagen de opplever i Egypt. Og den er ikke enkel!
Jeg spurte denne unge mannen hvordan han kunne ha overskudd nok til slik kreativitet, når jobben hans besto i at han fra morgen til kveld, sammen med en annen ung mann, rengjorde dame- og herre doene. Det er en jobb, sa han, med triste øyne. Og det viktigste er å skaffe det daglige brødet! Det var til å gråte av.
Han håpet å kunne forlove seg neste juli, fortalte han. Det blir som gud vil, sa han.                          Jeg ønsket ham alt godt. Han har gjort et sterkt inntrykk på meg.


Her var vi, turister fra Norge og mange andre land, som kunne late oss og nyte livet fra morgen til kveld, mens disse og tusener unge menn måtte jobbe og slite for småpenger.
 
 
 
Jeg takker min nye venn og andre sympatiske unge venner for all vennlighet og omtanke! Tove

 


 
 
 

8 kommentarer:

 1. Hei, Nydelige bilder og utrolig hvilke skjebner og liv som finnes andre steder...uansett vakre blikkfang også på WC gir god energi! Blomster er alltid vakkert og både farger og duft gjør meg lykkelig! klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Ja Siv, vi har det godt!
  Håper egypterne etterhvert klarer å få skikk på landet sitt. Tenk hva de har fått til når vi ser tilbake på historien. De fortjener bedre enn slik de har det nå!
  Klem Tove

  SvarSlett
 3. I seriously love your site.. Excellent colors
  & theme. Did you create this website yourself? Please
  reply back as I'm attempting to create my own personal website and want to know where you got this from or exactly what the theme is named. Cheers!
  my website :: Singapore Tuition

  SvarSlett
 4. I love to hear this. Thank you!
  Do you refer to this blog or my website?
  I have not created them myself.

  The theme is colours in all aspects of life. I teach courses and do speaches about colours all over Norway, in schools, companies and organizations. And in 2006 my book "Fargene forteller", which translated will be approx. "What colours can tell", was published. 3. addition came last year.
  It's also about various personalities of people, and also about their reactions to colours.
  Good luck with your website!
  Greetings from Tove

  SvarSlett
 5. Det er ganske så trist ja. Men også en påminnelse om hvor godt vi i Norge har det, i forhold til resten av verden. Det var nettop slike ting som gjorde det "vanskelig" for meg å bo i Dubai. Man får luksuslivet i vrangstrupen, når en ser hvem og hva som ligger bak...
  Uansett,- så spennende land Egypt! Fikk dere sett pyramidene og museum?
  Gøy å se bildene dine :)
  Liza

  SvarSlett
 6. Ja Liza, pyramidene og museet har vi sett tidligere, og vi har også besøkt Luxor, Sinai-fjellet og Katharina-klosteret. Vi har også vært og sett Petra i Jordan. Alt helt fantastisk.
  Denne gangen var vi bare på båttur og snorklet med fiskene ved naturreservatet Ras Mohamed.
  En god søndag ønskes deg av Tove.

  SvarSlett
 7. Fantastisk blomsterdekor :-)
  De levende blomstene og fargene gjør noe helt spesielt med humøret - fast innkjøp hver fredag er en bukett friske blomster som jeg kan nyte gjennom helgen og utover i uken.
  Therese

  SvarSlett
 8. Så flott, Therese. Blomster gleder også meg. Men til helgen håper jeg noen kjøper blomster til deg, for da er det vel morsdag?
  Jeg skal legge inn mange flotte blomsterbilder, og skrive litt om blomstersymbolikk i neste innlegg.
  Hilsen fra Tove

  SvarSlett