onsdag 12. desember 2012

Ulike mennesketyper på shopping del 2.

Les gjerne det forrige innlegget før du leser dette.


Jeg vet at det er flere som har gjettet på det jeg spurte om i mitt forrige innlegg, men ingen har våget å spørre i en kommentar. Jeg vet også at flere kjenner svaret, fordi de har lest om de syv mennesketypene jeg forteller om i boken Fargene forteller.
 
I dag vil jeg stille et nytt spørsmål:
 
Hvilken av mennesketypene velger ofte bøker som julegaver?
I tillegg kan jeg gi deg nok et stikkord : Denne mennesketypen bruker penger med måte, og kjøper ikke mer enn de har råd til. 


Klær til barna kan være en nyttig gave! Og hvorfor ikke kjøpe med sytråd med det samme, slik at man kan sy i en knapp, eller sy igjen en søm hvis det skulle bli nødvendig?
Dette behøver ikke bety at disse menneskene er gjerrige, men de er økonomiske. Det er bare når de er i ubalanse at direkte gjerrighet kan komme til syne.

Ser du at det kan være nyttig å kjenne til de ulike mennesketypene?
Det blir da lettere å forstå hverandre, og få synliggjort at vi ikke hverken tenker eller handler på samme måte!
 
 
Det forrige innlegget avsluttet jeg med et bilde som viste et fiolett lys over Åsgårdstrand.
Nå har jeg tatt et nytt bilde fra samme sted, men fra en litt annen vinkel.
Det er ikke mindre vakkert med gult og oransje?! Tenk hva naturen får til! Tove
 
 PS. Fortsettelse følger.

8 kommentarer:

 1. Hei Tove, Enig med deg, det å få kunnskap om mennesketyper er viktig. Jeg lærer noe hver dag...nydelig bilde fra Åsgårdstrand. klem Siv

  SvarSlett
 2. hei!
  Jeg er smågal når det gjelder sko og har klesskapet fullt, men hver gang jeg går forbi flottet stoff ser jeg inspirasjon i det og sjopper. Der kan ingen stoppe meg når det gjelder skaperevne.
  Men jeg er lei av alle matrielle goder og vil helst ikke kjøpe bøker, men låne. For hva gjør man med det når man har leste ferdig?
  Jeg har ryddet hjem etter både foreldre og svigeforeldre. Uff, man har for mange ting og når barn og barnebarn ikke er int. så er jeg lykkelig hver gang jeg kan levere gjenbruk på gjenbrukstsjonen. ......
  Eller maler om noe, slik at det blir mitt, at jeg kan sette mitt preg på det.
  Masse hilsner fra Ingun.

  NB: hvorfor jeg periodevis hører mange lydbøker er fordi jeg jobber mot utstillinger og da er det så deilig med lydbøker. Da får jeg skikkelig arbeidsro istede for å høre på skranglemusikk på radioen.

  SvarSlett
 3. Som jeg har sagt før, du er et kreativt menneske på mange områder.

  Hvis ikke jeg husker feil, så har du kjøpt boken min?
  I så fall anbefaler jeg deg å kartlegge deg gjennom arbeidsboken som følger med. Det er faktisk både spennende og nyttig å bli bedre kjent med seg selv, for da ser man også andre på nye måter. Det sier også Siv i kommentaren over.
  Når du har gjort det, ring meg gjerne hvis du vil ha litt hjelp med tolkningen. Dette kan du ta deg tid til i julen, da til og med du kanskje kan få noen late dager, eller.......?

  NB.Og det er ikke bare i radioen at det er "skrangle-musikk". I noen butikker er det grusomt!
  Hilsen fra Tove

  SvarSlett
 4. Det er nok den gule typen!

  God jul Tove! Har ikke vært så mye på bloggen din i disse travle tider, og ser du har skrevet litt :) Så fine adventsfarger! Mener jeg har lest om adventsfargene før? I boken din sikkert. Rart at de lilla effektene i butikkene egentlig er feil...

  Jeg har enda ikke funnet ut hvilken farge jeg er, Kjenner meg igjen i flere. Men tror jeg er blanding av grønn, gul og orange :)
  Hvilken er du?

  Klem fra Liza

  SvarSlett
 5. Hei igjen Liza.
  Forstår at du har hatt det travelt, for du har heller ikke skrevet på din egen blogg etter kommoden.
  Når det gjelder "lilla" er det jo to lilla-farger, fiolett og indigo. Det er den rød-lilla fargen som heter fiolett som er riktig i adventstiden, ikke indigo som er blå-lilla!
  Når det gjelder din blanding av egenskaper, høres det riktig ut.
  Jeg forteller aldri hva jeg er.
  Fortsatt god og fargerik førjulstid ønskes av Tove

  SvarSlett
 6. Hehe, da får vi bare lure :)
  Riktig god jul til deg også

  Liza

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg har kjøpt boken din og tatt den testen, men jeg synes det var litt vanskelig. Fant ut at jeg er mest indigo (39), men nesten like mye orange (35) (noe som kan stemme sett bort fra det å stå i rampelyset, det liker jeg ikke...)

  Scoret og forholdsvis høyt på grønt (30), noe som kan stemme, vil jeg tro, for jeg har alltid vært opptatt av miljøet og hvordan vi til tider respektløst utnytter jordens ressurser..

  Jeg synes det er skrekkelig spennende og jeg kjenner at jeg MÅ jobbe med farger, masse farger! Alt det hvite passer meg ikke, har aldri gjort det. Jeg er impulsiv, men jeg kan og være langt nede, og blir aldri ferdig å studere.
  Jaja, nok pjatt om meg selv.

  Liker bloggen din, leser ofte på Ipad'en og da er det så tungvidt å kommentere at det blir sjelden jeg legger igjen en hilsen.

  Og jeg tror og det er den gule som gir bøker. Jeg synes det er fine gaver å få og å gi, men jeg scorer lavt på gult selv.

  Godt nytt år!
  Gleder meg til å lese videre :D

  SvarSlett
 8. Hei Ulla.
  Takk for spennende kommentar.
  Så flott at du har kjøpt boken min og tatt testen i arbeidsboken.
  Hvis disse kartleggingsresultatene er riktige, er du et spennende menneske, og som du sier "det kan svinge fra det ene til det andre". Hvis du vil kan vi ta fem minutter på telefonen hvis du ønsker. Jeg har et par råd jeg gjerne vil komme med til deg.

  Du kan sende meg en e-post til tove@steinbo-dialog.no,
  så kan vi avtale en tid som passer.
  Beste hilsener fra Tove

  SvarSlett