lørdag 9. juni 2012


Ifi.no er nettsiden til Informasjonskontoret for farge og interiør, og henvender seg til alle som skal bygge nytt, pusse opp eller bare ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer innen farger, bolig og interiør.

Her legges det daglig ut nye artikler - alt fra inspirasjons- og nyhetssaker til nyttige tips og slik-gjøres-det-beskrivelser.

Ifi.no har for eksempel en egen bolk om fargesetting, der både teori og inspirasjon innen fargelære, fargesetting innvendig, fargesetting utvendig, fargevalg på hytter og stilhistorie beskrives. Dette kan være en nyttig kilde til inspirasjon for fargeinteresserte, eller alle som skal til å fargesette noe i hus eller hytte.

Fotograf: Frode Larsen/ifi.no


På bildet over kan du se et av oppussingsprosjektene til ifi.no. Et halvgammelt hus på Algarheim ble forvandlet fra mørkt til lyst, fra lukket til åpent og fra trangt til romslig. Alle produkter som brukes i prosjektene er tilgjengelige i norske butikker.

Min kommentar når det gjelder dette interiøret er at det har god balanse mellom det lyse  delikate og fageinnslag. Her vil mange trives!
I mange år har minimalismen fått råde. Da var det knapt en eneste fargeklatt!
Ut fra fargepsykologien er det ikke bra hverken for trivsel eller helse.
Nå ønsker vi fargene velkommen! 
Fotograf: Kristian Owren/ifi.no
ifi.no har fokus på at ting skal gjøres riktig og ordentlig, og man finner derfor en rekke trinn-for-trinn-beskrivelser. Her demonstreres det tapetsering av en vegg mellom over- og underskap i et hus på Vollen.

Jeg har i mange år hatt god kontakt med IFI, og synes de gjør en kjempejobb. Før dere skal pusse opp, bør dere få tak i magasinene Fargemagasinet og Inspirasjon, som begge er utgitt av IFI.

I tillegg bør dere tenke litt fargepsykologi. Hvem skal bo i boligen? Hvilke aktiviteter skal foregå?
Mote og trend er gøy - men farger er mye mer enn det! I boken min, Fargene forteller, kan du lære om farger ut fra fargepsykologiens ståsted. Du kan også lære om ulike mennesketyper og hvordan ulike personligheter reagerer på farger. 

Ved å trykke på IFIs logo til høyre i bloggen, kan du komme direkte inn på deres nettsider. Tove
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar