onsdag 6. juli 2011

Farger og blomster hører sammen

Blomster er farger! I tillegg til fargene, er duft også av stor betydning når vi velger blomster. Men slett ikke alle blomster dufter, mens fargene er der. Ja, selv "ikke-fargen" hvit er svært vakker i en blomst.
Å gå inn i en blomsterforretning er en fargeopplevelse, og det kan være vanskelig å velge hva man vil ha.

Ønsker man en bukett med blomster av samme slag og i lik farge, eller er det en blandingsbukett man foretrekker?

I dette tilfelle valgte jeg selv 60 røde roser til en bukett til venner som begge fyllte 80 år. De har vært kjærester fra de var 15, og ble tidlig ektefolk. Og de er fremdeles svært glade i hverandre.Det er ekte kjærlighet! Og hva kan vel symbolisere det bedre enn røde roser?!
Det var Kine hos Mester Grønn som bandt den vakre buketten for meg, og som ga den aller beste service! Tusen takk, Kine, buketten ble høyt verdsatt av jubilantene!

Ettersom Kine var så hyggelig og imøtekommende, fortalte jeg henne at jeg jobbet med farger. Hun var svært interessert i å lære mer, noe jeg selvsagt syntes var flott.
Egentlig burde alle ansatte i blomsterforretninger ha kjennskap til fargesymbolikk og fargepsykologi. Da kan de gi spennende og gode råd til kundene.
Skal buketten gis til en gammel eller ung person? Mann eller kvinne? Til en fødselsdag eller kanskje til en som er syk? I noen tilfelle kan det ene fargevalget være mye mer riktig enn det andre.

Lavendelen på bildet, er fra min egen hage.

Blomster og planter kan by på mye forunderlig. Da pesten herjet i Europa i middelalderen, sies det at mange lavendelselgere overlevde sykdommen på grunn av de antiseptiske egenskapene ved denne urten, som også er svært vakker. Fargeterapeuter har faktisk også hevdet at lilla-farger (fiolett, purpur, indigo) har sterkt legende krefter, og styrker immunforsvaret. Som nevnt i en tidligere blogg, hevdes at fiolett også kan være til hjelp ved stoffavhengighet, ved at den bearbeider hjernens smertesentre, og bidrar til å rense bedøvelsesmidler og narkotiske stoffer ut av organismen.
Tove


                                                                              


 

3 kommentarer:

 1. Hei Tove!
  Så fint at de likte buketten :-)

  Jeg har startet på boka, og det er utrolig interessant og morsomt å lære.

  Skal ta den med på hytta da vi er i gang med litt oppussing og trenger ideèr og litt kunnskap om farger!
  Ønsker deg en fargerik og varm sommer!

  Mvh. Kine!

  SvarSlett
 2. Det er nok ikke lavendel du har, men en timian-art. Samme familie med to helt forskjellige slekter.

  Tore

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har alltid trodd at dette er lavendel. Det dufter i alle fall herlig!
   Takk for opplysningen. Hilsen fra Tove

   Slett