fredag 4. mars 2011

Velkommen inn i fargenes spennende verden!

Velkommen inn i fargenes spennende verden! Der vil jeg, Tove Steinbo, være din guide.

Farger er mye mer enn smak og behag, mote og trend! Farger er den raskeste formen for kommunikasjon og naturens sterkeste signalsystem.

Vi reagerer ulikt på farger, og det er noe av det mest spennende med fargene. Derfor er det viktig å omgi seg med farger som du føler er gode for deg. Mote- og trendfarger kan du benytte som tillegg. Men du bør ikke være slave av motefargene. Det har med velbefinnende, trivsel og helse å gjøre!

Farger har sterk innvirkning på alt levende, enten det er planter, dyr eller mennesker. Vi kan ikke leve uten lyset, som er elektromagnetisk stråling, og fargene er bestemt av strålingens bølgelengder. Hver enkelt av spekterets farger har sin bølgelengde som kan bestemmes helt nøyaktig. Mellom spekterets syv farger ligger alle fargenyansene, og det er mange millioner av dem. Lysbølgene er i seg selv uten farge. Farge oppstår gjennom et samarbeid mellom vårt øye og vår hjerne.
Farger kan gjøre oss glade eller triste, de kan gi oss energi eller roe oss ned. Den store, geniale og banebrytende dikter og vitenskapsmann, Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) hevdet at det viktigste for menneskene, og naturen for øvrig, er balanse. Når vi har vært utsatt for kulde, trenger vi varme. Når vi har spist noe surt, trenger vi søtt. Og hvis vi over tid har omgitt oss med mye grønt, trenger de fleste rødt (komplementærfargen.)                                              
Goethe var den første i moderne tid som beskrev den psykologiske effekten av farger. Goethes Fargelære utkom i 1810. Jeg vil helt sikkert komme tilbake til Goethe i min blogg, ettersom jeg anser ham som en av de aller viktigste personer i fargenes verden.

Men i denne bloggen vil jeg ta for meg farger i alle sammenhenger: Interiør, klær, markedsføring, design, kunst, mat, naturen osv. osv.
                Og ikke minst, det viktige temaet – vi er ulike mennesketyper som kan reagere helt ulikt på farger!

Foto hentet fra Fargene forteller


Jeg skal fortelle spennende historier, og gi mange eksempler fra fargenes verden. Og jeg håper du vil fortelle meg dine opplevelser med farger. Kanskje har du også spørsmål? Jeg skal forsøke å svare.
Om alle får svar på sine spørsmål avhenger av hvor mange som stiller spørsmål – og selvsagt om jeg kan svare på det du spør om.

Jeg vil legge ut fargerike bilder, og sender du meg et fint, bilde med mye farger, så kanskje jeg legger det ut på bloggen.

Selvsagt håper jeg at du vil følge med på min blogg.

Det viktigste du kan gjøre hvis du virkelig vil finne ut mest mulig om deg selv og fargene, vil være å kartlegge hvilken mennesketype du tilhører. Det kan du gjøre ved å lese om alle mennesketypene i Fargene forteller, og ta kartleggingen i Arbeidsboken som følger med. Men er du ikke interessert i å gå så dypt inn i stoffet, vil du likevel få mange tips gjennom bloggen.

4 kommentarer:

 1. Hei Tove - kjempeflott blogg! Gleder meg virkelig til å følge dine spennende innlegg om farger. Håper mange som meg følger deg!
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei! Hadde vært interessant om du kunne skrive noe om bruk av farger på web og dessuten i markedsføring.

  SvarSlett
 3. Hei Tove! Det hadde vært veldig spennende om du hadde skrevet noe om bruk av farger på web, men også generelt om bruk av farger i markedsføring. Ser frem til et innlegg om dette og linker gjerne til deg:)

  SvarSlett
 4. Takk for kommentaren Vibeke Støbakk Myren.

  Jeg skal skrive om mange ulike temaer fremover, og tar gjerne det tema du ønsker først.
  I løpet av helgen skal jeg gi deg noen gode råd om fargevalg i markedsføring.
  Kjempehyggelig hvis du legger deg inn som følger
  av bloggen.

  Hilsen Tove

  SvarSlett