mandag 30. desember 2019

Jeg vil gjerne takke alle gode blogg-venner
og lesere av bloggen min for året 2019 som snart er historie.
Har det vært et godt og fargerikt år?
Jeg håper ikke året har vært grått og kjedelig!I språket vårt benytter vi farger og fargenavn som beskrivelser både av mennesker, omgivelser og opplevelser. Og alle kan sikkert forstå at det passer godt, når vi ser de fargesprakende blomstene over. Bildene ble tatt på Kreta i november.

I motsetning til en god og fargerik dag, er det trist å ha tilbakelagt en grå og kjedelig dag.

Og det har alltid vært slik at vi har beskrevet noe som er trist eller kjedelig med grått. Hvorfor har da denne "ikke-fargen" blitt så populær? For meg er det uforståelig.

Grå hus, grått interiør. Riktignok kan en lys grå farge på vegger være fin bakgrunn for andre farger, men bare grått er rett og slett deprimerende. Farger må hentes inn!

Nå vil jeg bare tilføye at jeg elsker stein, og plukker dem med med meg ofte. Og da kan grått være spennende, med ulike mønstre og varianter av grått. Likevel - grått er ingen glad farge!


Fargepsykologi er et veldig spennende tema, et tema  man aldri blir fullt utlært i.
Det fører nemlig så mange ulike stier inn i fargenes verden, og det er sikkert fremdeles mye vi ikke vet om fargenes betydning.

Jeg vil gjerne få avslutte innlegget - det siste i 2019 - med denne vakre rosen.
Fargene er en blanding av rosa, gult og oransje.
I fargepsykologien betegnes rosa som feminin, romantisk og snill. I den ligger mange følelser, og den betegnes som øm og omsorgsfull.

I dette bildet går gul og oransje over i hverandre, slik at inntrykket blir en lys oransje farge.
Oransje er livsgledens farge. Hvis du ikke liker oransje - gjør deg til venns med den - den er viktig både for helse og trivsel. Fargen kan virke som et antidepressiv, noe som er viktig for noen i en vanskelig og grå hverdag.

Jeg ønsker deg en hyggelig avslutning på 2019 - en fargerik nyttårskveld!
Hilsen Tove.

   

8 kommentarer:

 1. Heisann! Jeg ønsker deg alt godt i det nye året, Tove, og takk for mange hyggelige kommentarer på bloggen min! Fra en som elsker oransje.... den gir meg energi når jeg trenger litt påfyll ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg takker deg for dine fine innlegg, som alle kan lære mye fra. Og takk for hyggelige kommentarer hos meg.
   Det er så bra at du liker oransje - vi trenger den fargen! Spesielt i mørketiden.
   Takk for det gamle året - gode ønsker for det nye kommer i morgen. Hilsen Tove

   Slett
 2. Et riktig godt nytt år til deg og dine også, og tenk at vi fikk til å treffes i året som nå går mot slutten. Så fint det var, takk til dere.
  Når det gjelder grånissen, så dukket han opp i Jul på Månetoppen i 2002. Det kranglet røde og blå nisser om hvem som eide Månetoppen, og Bjørn Sundquist spilte den grå nissen ved havet. Kanskje kunne grått stabilisere "kranglefantene"? Jeg synes det er så artig at lokale kunstnere som driver glasblåseri nærmest i fjæra, har startet produksjon av slike nisser. Neste gang dere er i Vesterålen, så skal du få se hvilket fantastisk fargespill det er i kroppen på disse nissene, det er som havet selv. Og sjøvottene var som regel grå, strikket av hjemspunnet ull og tovet på fjøl og deretter i sjøvann.
  Alt godt, hils til dine, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, et av de største høydepunktene i 2019 var å komme til Vesterålen og å treffe, og bli kjent med deg. Det er vi som skal takke!
   Og dette med grånissene er gøy. Takk for at du fortalte om dem. Håper at jeg en gang får besøke dette glassblåseriet.
   Et godt og fargerikt år ønskes deg og dine av oss begge. Klem fra Tove.

   Slett
 3. Året har ikke vært grått og kjedelig, men til tider tungt og krevende. Men ingen er blitt lovet bare gode dager. Takk for inspirasjon til bruk av farger! Nydelig rose, forresten!

  Godt nytt år fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg for hyggelige tilbakemeldinger. Håper dette året gir mer glede. Og husk at oransje er livsgledens farge! Helt enig - den rosen er vakker.
   Med fargeglade hilsener fra Tove

   Slett
 4. Måtte smile! For her hos deg er det aldri grått og fargeløst. Fortsatt det nye året med farger! Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vet jeg, at du er fargerik. Og derfor er det så fint å gå inn på din blogg å se så flotte bilder.
   Jeg har ønsket deg godt nytt år på bloggen din, men gjør det gjerne igjen. Hilsen Tove

   Slett