søndag 9. august 2015

Hus - farger og arkitektur.

Vi har ulik smak, og slik skal det være!
Men dersom du ønsker et hypermoderne hus, burde du ikke da velge en tomt eller et boligmiljø der dette huset passer inn?!
Hvis du bygger et helt moderne hus, og alle husene rundt er i gammel stil, er det da sannsynlig at du får et godt forhold til dine naboer?
Hvis husene i nabolaget har denne stilen, bør du da velge et hus som helt skiller seg ut?


Kanskje du er helt uenig med meg, men jeg ville blitt både sint og lei meg ved å få dette huset rett over veien, når huset på den andre siden ser slik ut som det under.


Ikke glem at naboen ser huset hele tiden, du ser det bare når du kommer og går!
Et kjempelekkert hus vil mange sikkert si. Ja, men det passer ikke her. Jeg mener at dette er egoistisk, og det er synd at de såkalte "skjønnhetsrådene" i kommunene visstnok ikke eksisterer lenger.
Hvis du ikke ønsker et gammelt hus, men et nytt, er det ikke da bedre å bygge et hus som harmonerer med den gamle bebyggelsen?


Huset til venstre er nytt, og etter min mening harmonerer det svært godt med den gamle bebyggelsen. Disse eksemplene er fra en liten småby på Østlandet, hvor de aller fleste husene er hvite, og mange av dem er sjarmerende og gamle. De som har kjøpt hus her,  liker sikkert denne stilen, og denne type bomiljø. Bør man da ødelegge dette for andre?

I samme område er det også bygget et stort murstenshus, men det ligger heldigvis i utkanten av området, slik at det ikke sjenerer så mange.

Det grelleste eksempelet kommer likevel under.
Det er i et annet område av den lille byen. Tror du naboene
var fornøyd da de fikk dette huset midt i blant seg?

En sort koloss som ødelegger hele miljøet og tar all utsikt fra naboene bak.

Det ser ut som en svart låve, og det er bygget så høyt at utsikten, som var så fin, ble skjult av en svart vegg.
Jeg har ikke snakket om farger i dette innlegget.

Men ettersom de fleste husene i denne lille byen er hvite, ville det kanskje blitt litt bedre hvis denne "låven" var hvit ikke svart? Til høyre ser du samme hus, med en forlengelse, med en ekstra "firkant" på toppen. Vel - utsikten er borte uansett, men hvitt ville harmonert mer med husene rundt.

Hadde vært artig med en kommentar for å høre hva du mener!
Hilsen fra Tove.

2 kommentarer:

 1. Heisann!
  Huff,ja... da vi gikk tur i dag, så vi et nytt funksjonalistisk hus midt i gammel, koselig bebyggelse av både bolighus og hytter. Vi gremtes - og tok ikke bilde. Huset er egentlig ganske artig, men passer absolutt ikke der det er bygd.
  Kan i grunnen ikke forstå at det er noe hyggelig å bo fast blant hytter heller!
  Publiserte nettopp et innlegg om inspirasjon og interiørfarver på Livet i Lia-bloggen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Et hus må passe inn der det bygges! Vi er helt enige. Takk for kommentaren. Hilsen Tove

   Slett