søndag 31. mai 2015

Har du lyst til å lære å veve?


Da kan Eva Lie lære deg det.
Eva har siden 1994 arrangert vevkurs, og hun har en allsidig bakgrunn.

Jeg har fra langt tilbake hatt lyst til å lære denne kunsten, men det har aldri blitt tid. Jeg var flink med både strikking, hekling og brodering, men det skulle vært veldig artig også å kunne veve.

Jeg holdt et dagskurs om farger på Klokkergården i Svarstad i Vestfold høsten 2013. Der traff jeg mange fargeinteresserte damer, blant annet Eva.

Det ble en fin dag for meg, og Klokkergården er et sjarmerende sted å holde kurs. 

Klokkergården er den gamle skolen i Svarstad. Bygningen ble påbegynt i 1847, og skolen sto ferdig i 1850. Den var i bruk som skole i 107 år, til 1957, da den nye skolen ble tatt i bruk. Se mer på: http://www.lardal.kommune.no/Om-Lardal/Klokkergarden/.

Eva Lie driver Veva Design, og selger håndlagede kvalitetsprodukter.
Du kan gå inn på hjemmesiden: http://www.vevadesign.no.
Der kan du lese mer, både om kurs og produkter.

Veva Design holder til i Horten i Vestfold.Alle bildene jeg har benyttet i denne bloggen er hentet fra nettsidene til Veva Design.
Jeg har fått tillatelse til å bruke dem på bloggen min. Fotografen heter Elin T. Eriksen.
        Det er så lekre farger, så jeg blir lykkelig av å se på bildene.Da ønsker jeg Eva lykke til videre både med veving og kurs. Hilsen fra Tove.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk, jeg ønsker å lære meg å veve en gang, men da må tilværelsen min bli noe roligere! Vi har faktisk en gammel vev stående i kjelleren her... Kanskje en gang! Ha en fin dag Tove.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje vi skal begynne på kurs en gang i fjern fremtid? Du som har en vev må jo bli fristet!
   Lykke til med dine forberedelser til lørdagens Design marked ved Inspirasjonshuset i Brumunddal. Hilsen Tove

   Slett
 2. Jeg gikk en gang for leeeenge siden på et halvårig kurs i vev på Husflidskole. Det var en flott tid.
  Men siden det har jeg aldri ved. Men kanskje en gang får jeg lyst til å ta det opp. Hvem vet?
  Klokkegården i Svarstad kjenner jeg godt til. Der har jeg vært på mange arrangement opp gjennom årene. Mine svigerforelde bodde nemlig i nabohuset i over 30 år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Forstår at det er flere av oss som er interessert i veving. Og når vi ser de lekre fargene Veva Design bruker, blir det enda mer fristende.
   Når det gjelder Klokkergården var det et veldig hyggelig sted å ha kurs. Veldig trivelig og personlig. Jeg elsker slike gamle hus. Så artig at dine svigerforeldre bodde i nabohuset. Takk for kommentaren. Hilsen fra Tove

   Slett