søndag 29. januar 2012

Mer om farger - og vakre bilder fra Thailand

Jeg har hatt ferie i Thailand, og vil etterhvert vise dere mange fargesprakende bilder derfra.
Ikke minst bilder av vakker, dandert mat,og blomster i alle farger.

Men først litt flere bilder som tar for seg hvitt. Renhet er stikkordet her. Dette er et tempel som selvsagt er bygget for å ære Buddha.
Som oftest er templene gullbelagte, men tempelet Wat Rong Khun er unikt  i verden. Det er hvitt, og belagt med speil-mosaikk.
Kunstneren og arkitekten, Chalermchai Kositpipat, som har tegnet, finansiert, planlagt og fått bygget dette unike tempelet sier at han har brukt hvitt  for å symbolisere Buddhas renhet, og den glitrende speil-mosaikken for å symbolisere Buddhas budskap (dhamma), som lærer menneskene å observere sitt eget sinn, og å reflektere kjærlighet og godhet til menneskeheten.










For å komme inn i tempelet, må man først gå over broen som fører over
Helvete. Her er det skrik og jammer.
For å slippe å komme dit etter livets slutt, må man ha utvist godhet, og selvsagt helst fulgt Buddhas lære. Men det er ikke lett!

Tempelet ligger i provinsen, Chiang Rai, som er det stedet kunstneren vokste opp. Det er utrolig vakkert der det ligger og reflekterer solstrålene. Chalermchai er både verdensberømt, og rik, men har selv uttalt følgende: "Money and possessions are insignificant. They are not mine but are only make-beliefs. Merits belong to me; therefore, money is of no value to me. Money is valuable only as a way to make merit for further journey of the soul".   Tove









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar