fredag 16. desember 2011

Røde klær - er det godt for alle?

Det er gøy å se fargesprakende klær for menn. Selvsagt har de like godt av farger som oss kvinner.Men våre menn er som oftest ikke like interesserte i farger som kvinner er. Vet du hvorfor?


Foto tatt av Tove hos LMC på Stovner,
med deres tillatelse.

Faktum er at det ligger i våre kromosomer. Kvinner har to X-kromosomer. Der ligger både fargesyn, fargeforståelse og interesse for farger. Menn har ett X-kromosom og ett Y-kromosom. Her ligger med andre ord forskjellene. Det sies at kvinneøyet er konstruert slik at det kan se 10 millioner fargenyanser, mens mannens øye "bare" kan oppfatte 1 million.
Det er også hele 8 % av menn som er fargeblinde, mens kun 1/2 % av kvinnene er det.


I fargepsykologien sier vi at rødt er den mest maskuline fargen, mens rosa er den mest feminine.
Rødt gir deg mot og handlekraft, i tillegg til kraft og styrke. Det er en fysisk farge, det vil si at den styrker fysisk aktivitet.

Foto tatt av Tove hos LMC,
Stovner, med deres tillatelse.
Hvem bør bruke rødt og hvem bør holde seg unna den sterke, røde fargen?
Temperamentsfulle mennesker, mennesker som lett blir stresset, og de som har tendenser til sinne og vold, bør unngå rødt.

Rolige, tilbakelente, forsiktige, sjenerte mennesker, som jeg kaller grønne mennesker, kan trenge den røde fargen for å få opp dampen og våge mer.

Personer med høyt blodtrykk og dårlig hjerte, bør også holde seg langt unna rødt- Det samme er tilfelle med ADHD-mennesker, barn og voksne.
Foto tatt av Tove hos KappAhl på
Stovner, med deres tillatelse.
Andre som kan ha stor nytte av rødt er dem som fryser mye.
Fryser du på bena? Ikke kjøp deg blå, men røde sokker!

Hos KappAhl fant jeg dette stativet med røde tøfler - eller skal vi kalle det "ladder"? Helt fantastiske både hjemme og på hytta!

Har du spørsmål om rødt? Spør da vel! Jeg skal svare.
ToveIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar